
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
700 g g | lohta
lohi (Isokari lohifilee) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna) | |
1 dl dl | aurinkokuivattua tomaattia aurinkokuivattu tomaatti | |
50 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
2 tl tl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
1 dl dl | tilliä tilli | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Rucolariisi
1 | sipulia sipuli | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
3 dl dl | riisiä riisi | |
4,5 dl dl | vettä vesi | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 dl dl | rucolaa rucola | |
1 dl dl | pinjansiemeniä pinjansiemen |
Paahdettu sitruuna
2 | sitruunaa sitruuna |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAurinkokuivatuilla tomaateilla ja tuorejuustolla täytettyä lohta, rucolariisiä ja paahdettua sitruunaa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pyyhkäise lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa filee neljäksi suorakaiteen muotoiseksi annospalaksi.
- Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Purista paloille puolikkaan sitruunan mehu.
- Leikkaa palojen toiselle pitkälle sivulle terävällä veitsellä taskumainen viilto. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
- Mausta seos puolikkaan sitruunan mehulla, tomaattipyreellä, hienonnetulla tillillä ja ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Lusikoi täyte viiltoihin ja sulje tarvittaessa cocktailtikulla.
- Nosta lohipalat uuniin kun riisi alkaa olla juuri ja juuri kypsää.
- Paista lohipaloja 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Rucolariisi
- Laita riisi tulemaan kun lohet on täytetty. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja jatka kuullottamista kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää vesi ja ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä riisi kypsäksi. Sekoita riisin joukkoon rucola ja pinjansiemenet juuri ennen tarjoilua.
Paahdettu sitruuna
- Leikkaa sitruunat puoliksi ja paahda leikkuupintoja kuumalla paistinpannulla kunnes ne ovat tumman ruskeat, lähes mustat.
- Nosta puolikkaat suoraan lautasille. Paahdetuista sitruunoista puristettu mehu maistuu ihanasti paahtuneelta.