Helppous yllättää
Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja tuorejuustolla täytettyä lohta, rucolariisiä ja paahdettua sitruunaa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 g g lohta lohi
(Isokari lohifilee)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
1 dl dl aurinkokuivattua tomaattia aurinkokuivattu tomaatti
50 g g tuorejuustoa tuorejuusto
2 tl tl tomaattipyreetä tomaattipyree
1 dl dl tilliä tilli
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Rucolariisi

1 sipulia sipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
3 dl dl riisiä riisi
4,5 dl dl vettä vesi
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 dl dl rucolaa rucola
1 dl dl pinjansiemeniä pinjansiemen

Paahdettu sitruuna

2 sitruunaa sitruuna

Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja tuorejuustolla täytettyä lohta, rucolariisiä ja paahdettua sitruunaa

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(3)

Valmistus

  1. Pyyhkäise lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa filee neljäksi suorakaiteen muotoiseksi annospalaksi.
  2. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Purista paloille puolikkaan sitruunan mehu.
  3. Leikkaa palojen toiselle pitkälle sivulle terävällä veitsellä taskumainen viilto. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
  4. Mausta seos puolikkaan sitruunan mehulla, tomaattipyreellä, hienonnetulla tillillä ja ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  5. Lusikoi täyte viiltoihin ja sulje tarvittaessa cocktailtikulla.
  6. Nosta lohipalat uuniin kun riisi alkaa olla juuri ja juuri kypsää.
  7. Paista lohipaloja 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Rucolariisi

  1. Laita riisi tulemaan kun lohet on täytetty. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja jatka kuullottamista kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Lisää vesi ja ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä riisi kypsäksi. Sekoita riisin joukkoon rucola ja pinjansiemenet juuri ennen tarjoilua.

Paahdettu sitruuna

  1. Leikkaa sitruunat puoliksi ja paahda leikkuupintoja kuumalla paistinpannulla kunnes ne ovat tumman ruskeat, lähes mustat.
  2. Nosta puolikkaat suoraan lautasille. Paahdetuista sitruunoista puristettu mehu maistuu ihanasti paahtuneelta.