
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | uutta perunaa
uusi peruna (varhaisperunaa) | |
200 g g | kukkakaalia kukkakaali | |
100 g g | herneitä
herne (tuoreina tai pakasteesta sulatettuna) | |
125 g g | savulohta savulohi | |
4 | kananmunaa kananmuna | |
1 lorausta loraus | viinietikkaa viinietikka |
Kastike
3 rkl rkl | omenaviinietikkaa omenaviinietikkaa | |
1 | sitruunaa sitruuna | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | sokeria sokeri | |
1 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 nippua nippu | tilliä tilli | |
1 | punasipulia punasipuli |
Koristeeksi
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
100 g g | mätiä mäti | |
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVarhaisperunaa uppomunalla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pese perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Anna hieman jäähtyä.
- Leikkaa kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja kuori herneet (tai ota pakkasesta). Keitä kukkakaalia ja herneitä pari minuuttia niin, että kukkakaalit jäävät rapeiksi.
- Puolita hieman jäähtyneet perunat ja sekoita niiden joukkoon keitetyt kukkakaalit ja herneet. Jätä pari oksaa tilliä koristelua varten.
- Tee kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kulhossa omenaviinietikka, raastettu sitruunankuori, puristettu sitruunamehu, suola ja sokeri vispilällä.
- Lisää oliiviöljy koko ajan sekoittaen. Leikkaa tilli ja punasipuli hienoksi ja sekoita kastikkeen joukkoon.
- Sekoita kastike puolestaan perunoiden joukkoon ja anna maustua.
- Valmista uppomunat. Kiehauta vettä pienessä kattilassa. Lisää loraus viinietikkaa. Riko kananmunat pieniin laseihin tai kulhoihin.
- Tee isolla lusikalla pyörre miedosti kiehuvaan veteen ja kaada kananmunat kiehuvaan veteen yksitellen.
- Keitä noin 3 minuuttia ja nosta ne pois varovasti reikäkauhalla.
- Laita perunasalaatti annoslautasille ja lisää uppomuna sekä lohi annoksen päälle. Koristele lopuksi tillillä, mustapippurilla ja muikun mädillä.