Helppous yllättää
Grillattua hunajalla ja soijalla marinoitua lohta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g lohta lohi
(Isokari lohifilee)
2 - 3 rkl rkl suolaa suola
3 - 4 rkl rkl hunajaa hunaja
2 - 3 soijakastiketta soijakastike
2 kpl kpl limeä lime
(limen mehu ja kuori)
1 tl tl inkivääriä inkivääri
(raastettua inkivääriä)
3 - 4 rkl rkl voita voi
3 - 4 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
(tummaa ruokosokeria)

Grillattua hunajalla ja soijalla marinoitua lohta

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

Jätä lohi marinoitumaan yöksi ja seuraavana päivänä grillaat lohen valmiiksi reilussa puolessa tunnissa! Mietojen makujensa myötä maistuu myös perheen pienimmille!

Valmista lohen marinadi jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta lohi ehtii marinoitua ennen grillausta!

  1. Raasta kahdesta limestä kuori talteen.
  2. Sulata voi kattilassa, lisää suola, sokeri , hunaja, soija ja inkivääri. Lisää mukaan kahden limen mehu ja kuoriraaste.
  3. Kiehauta, jäähdytä ja kaada marinadi lohen päälle. Anna maustua yön yli.

Tarjoilupäivänä

  1. Heitä grilliin savustuspuruja jos haluat loheen savunmakua. Sitten savusta tai grillaa lohi kypsäksi (+55-60 asteen sisälämpötila riittää) ja tarjoile.