Helppous yllättää
Itämaiset turska-lohinyytit ja lämmin nuudelisalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan selkäfileetä)
1 lohta lohi
(Isokari lohimedaljonki)
0,5 limeä lime
(limen mehu)
1 rkl rkl sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike
1 viipaletta viipale chiliä chili
1 tl tl hunajaa hunaja
4 paprikaa paprika
(punainen suippopaprika)
4 porkkanaa porkkana
0,5 pkt pkt nuudeleita nuudelit
5 rkl rkl seesamisiemenöljyä seesamisiemenöljy
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
korianteria korianteri
(tuoretta)
chilijauhetta chilijauhe
(tai chilirouhetta)

Itämaiset turska-lohinyytit ja lämmin nuudelisalaatti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

 

  1. Leikkaa turskafileet ensin pituussuunnassa kahtia ja leikkaa sitten molemmat fileen puolet vielä poikittain kahtia ohuemmiksi viipaleiksi. Leikkaa myös lohimedaljonki ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita limen mehu, sweet chili -kastike, hunaja ja 1 rkl seesamisiemenöljyä keskenään astiassa. Lisää mukaan makusi mukaan suolaa ja pippuria.
  3. Tee kalaviipaleista noin 4 ruusuketta voipaperin päälle ja lusikoi äsken tehtyä kastiketta niiden päälle. Lopuksi ripottele päälle pilkotun chilin viipaleita. Sulje nyytit narulla ja asettele ne uunivuokaan. Aseta nyytit uuniin paistumaan noin puoleksi tunniksi noin 200 asteeseen. Voit käyttää nyytteihin myös foliota voipaperin sijaan.
  4. Sillä välin kun nyytit kypsyvät uunissa, viipaloi paprikat ja kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Wokkaa suikaleet pannulla kovalla lämmöllä seesamiöljyn seassa.
  5. Kiehauta vesi ja keitä nuudelit. Valuta nuudeleista pois ylimääräinen vesi ja lisää nuudelit wokkipannulle paprika- ja porkkanasuikaleiden sekaan. Paista seosta vielä pannulla pari minuuttia käännellen.
  6. Ota nyytit uunista ja tarjoile nuudelisalaatti niiden kanssa lämpimänä. Viimeistele annokset koristelemalla avatut turskanyytit chilirouheella ja mausta nuudelisalaatti tuoreella korianterilla.