
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | turskafileitä
turskafilee (Isokari turskan selkäfileetä) | ||
1 tl tl | merisuolaa merisuola | ||
1 | limemehua limemehu | ||
1 pss pss | uutta perunaa uusi peruna | ||
tilliä tilli | |||
1 nokaretta nokare | voita voi | ||
3 dl dl | kermaa
kerma (vispikermaa) | ||
1 tl tl | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
100 g g | mantelilastuja
mantelilastu (mantelilastuja tai kokonaisia manteleita rouhittuna) | ||
1 dl dl | korppujauhoja korppujauho |
Kuorrute:
150 g g | purjoa
purjo (purjosipuli suikaloituna) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMantelikala Turskasta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sipaise rapsiöljyä uunivuokaan ja asettele turskafileepalat tasaisesti pohjalle. Ripottele pinnalle suolaa ja pirskottele päälle puolikkaan limetin mehu. Anna maustua huoneenlämmössä ja valmista sillä aikaa kuorrute.
- Pilko purjosipuli suikaleiksi kattilaan ja lisää kerma, puolikkaan limetin mehu sekä mausteet. Kiehauta seos pikaisesti samalla koko ajan sekoittaen.
- Lisää joukkoon korppujauhot ja mantelilastut, mutta säästä muutama lastu pinnalle ripoteltavaksi. Sekoittele kuorrute yhtenäiseksi ja ota kattila liedeltä sivuun. Anna seoksen asettua hetki.
- Levitä kuorrute turskapalojen päälle lämpimänä ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Aseta vuoka uuniin, ja anna kypsyä uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes turska on kypsynyt ja kuorrute on saanut kauniin paahteisen pinnan.
- Kalan kypsyessä keitä uudet perunat ja tarjoile kala perunoiden, voin ja tillin kanssa.
Vinkki: Mantelin lisäksi tai sen sijaan voit käyttää annoksessa myös esimerkiksi maustamattomia Alesto cashewpähkinöitä. Jos käytät valmiiksi paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä, muista tarkistaa suolan määrä, ettei annoksesta tule liian suolainen.