Helppous yllättää
Mantelikala Turskasta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan selkäfileetä)
1 tl tl merisuolaa merisuola
1 pss pss uutta perunaa uusi peruna
tilliä tilli
1 nokaretta nokare voita voi
3 dl dl kermaa kerma
(vispikermaa)
1 limemehua limemehu
1 tl tl suolaa ja pippuria suola ja pippuri
100 g g mantelilastuja mantelilastu
(mantelilastuja tai kokonaisia manteleita rouhittuna)
1 dl dl korppujauhoja korppujauho

Kuorrute:

150 g g purjoa purjo
(purjosipuli suikaloituna)

Mantelikala Turskasta

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(7)

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sipaise rapsiöljyä uunivuokaan ja asettele turskafileepalat tasaisesti pohjalle. Ripottele pinnalle suolaa ja pirskottele päälle puolikkaan limetin mehu. Anna maustua huoneenlämmössä ja valmista sillä aikaa kuorrute.
  2. Pilko purjosipuli suikaleiksi kattilaan ja lisää kerma, puolikkaan limetin mehu sekä mausteet. Kiehauta seos pikaisesti samalla koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon korppujauhot ja mantelilastut, mutta säästä muutama lastu pinnalle ripoteltavaksi. Sekoittele kuorrute yhtenäiseksi ja ota kattila liedeltä sivuun. Anna seoksen asettua hetki.
  4. Levitä kuorrute turskapalojen päälle lämpimänä ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Aseta vuoka uuniin, ja anna kypsyä uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes turska on kypsynyt ja kuorrute on saanut kauniin paahteisen pinnan.
  5. Kalan kypsyessä keitä uudet perunat ja tarjoile kala perunoiden, voin ja tillin kanssa.

Vinkki: Mantelin lisäksi tai sen sijaan voit käyttää annoksessa myös esimerkiksi maustamattomia Alesto cashewpähkinöitä. Jos käytät valmiiksi paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä, muista tarkistaa suolan määrä, ettei annoksesta tule liian suolainen.