Helppous yllättää
Turskaa Vietnamilaisittain

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan selkäfileetä)
2 tl tl mustapippuria mustapippuri
4 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
2,5 dl dl vettä vesi
(lämmintä vettä)
4 rkl rkl kalakastiketta kalakastike
4 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
1 chiliä chili
(punainen, viipaloituna)
1 rkl rkl sitruunaruohoa sitruunaruoho
(jauhettua tai tuoretta)
1 kourallista kourallinen cashewpähkinöitä cashewpähkinä
(sopiviksi paloiksi pilkottuina)
100 g g parsakaalia parsakaali
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
2,5 dl dl jasmiiniriisiä jasmiiniriisi
korianteria korianteri
(halutessasi)

Turskaa Vietnamilaisittain

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(1)

Valmistus

  1. Aloita riisin keittämisellä ja parsakaalien höyryttämisellä. Höyrytä parsakaalit napakan kypsiksi asti. Sekoita oliiviöljy ja soijakastike keskenään. Kaada soija-öljyseos höyrytettyjen parsakaalien päälle ja sekoita hyvin. Mausta parsakaalit vielä mustapippurilla.
  2. Huuhtele kalafileet veden alla ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet 2-3 osaan. Mausta kalat molemmin puolin mustapippurilla ja sitruunaruohomausteella.
  3. Liuota ruokosokeri lämpimään veteen ja sekoita joukkoon kalakastike. Jätä liemi odottamaan turskapalojen kypsentämistä.
  4. Kuumenna pannu liedellä valmiiksi ja lisää rapsiöljy pannulle. Lisää kalapalat sekaan ja kypsennä niitä öljyssä noin 15 sekuntia. Käännä kalat ja paista myös toiselta puolelta. Lisää mukaan vesi-sokeri-kalakastikeseos. Alenna lieden lämpöä heti nesteiden lisäyksen jälkeen.
  5. Lisää pilkottu chili mukaan ja kypsennä kalapaloja vielä noin reilut 5 minuuttia. Käännä kalat kerran varovasti, ettei niiden rakenne rikkoonnu.
  6. Mausta keitetty riisi halutessasi korianterilla ja kokoa lautaselle pieni riisikeko. Lisää riisin kylkeen maustetut parsakaalit ja turskapalat. Valuta turskapalojen kastiketta myös riisin päälle tuomaan makua. Viimeistele annos ripottelemalla päälle pilkottuja cashewpähkinöitä.