
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | turskafileitä turskafilee | ||
Isokari turskan selkäfileetä | |||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
4 rkl rkl | ruokosokeria ruokosokeri | ||
2,5 dl dl | vettä vesi | ||
lämmintä vettä | |||
4 rkl rkl | kalakastiketta kalakastike | ||
4 ripausta ripaus | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
1 | chiliä chili | ||
punainen chili viipaloituna | |||
1 rkl rkl | sitruunaruohoa sitruunaruoho | ||
tai 4 vartta tuoretta sitruunaruohoa | |||
1 kourallista kourallinen | cashewpähkinöitä cashewpähkinä | ||
sopiviksi paloiksi pilkottuina | |||
100 g g | parsakaalia parsakaali | ||
parsakaalin kukinto | |||
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 rkl rkl | soijakastiketta soijakastike | ||
2,5 dl dl | jasmiiniriisiä jasmiiniriisi | ||
keitettyä Golden Sun jasmiiniriisiä | |||
korianteria korianteri |
Turskaa Vietnamilaisittain
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:30 min
(0)
Valmistus
- Aloita riisin keittämisellä ja parsakaalien höyryttämisellä. Höyrytä parsakaalit napakan kypsiksi asti. Sekoita oliiviöljy ja soijakastike keskenään. Kaada soija-öljyseos höyrytettyjen parsakaalien päälle ja sekoita hyvin. Mausta parsakaalit vielä mustapippurilla.
- Huuhtele kalafileet veden alla ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet 2-3 osaan. Mausta kalat molemmin puolin mustapippurilla ja sitruunaruohomausteella.
- Liuota ruokosokeri lämpimään veteen ja sekoita joukkoon kalakastike. Jätä liemi odottamaan turskapalojen kypsentämistä.
- Kuumenna pannu liedellä valmiiksi ja lisää rapsiöljy pannulle. Lisää kalapalat sekaan ja kypsennä niitä öljyssä noin 15 sekuntia. Käännä kalat ja paista myös toiselta puolelta. Lisää mukaan vesi-sokeri-kalakastikeseos. Alenna lieden lämpöä heti nesteiden lisäyksen jälkeen.
- Lisää pilkottu chili mukaan ja kypsennä kalapaloja vielä noin reilut 5 minuuttia. Käännä kalat kerran varovasti, ettei niiden rakenne rikkoonnu.
- Mausta keitetty riisi halutessasi korianterilla ja kokoa lautaselle pieni riisikeko. Lisää riisin kylkeen maustetut parsakaalit ja turskapalat. Valuta turskapalojen kastiketta myös riisin päälle tuomaan makua. Viimeistele annos ripottelemalla päälle pilkottuja cashewpähkinöitä.