
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pestokastike
1 ruukkua ruukku | basilikaa basilika | ||
1 dl dl | Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto | ||
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 dl dl | extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaSitruunaiset uunikasvikset, lohta ja pestoa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori bataatti ja sipulit, huuhtele fenkoli. Leikkaa kasvikset reiluiksi lohkoiksi, paloittele parsakaali nupuiksi. Laita kasvikset parsakaalia lukuun ottamatta uunivuokaan.
- Lisää öljy, suolaa ja mustapippuria, sitruunan raastettu kuori, hunaja sekä timjami. Kääntele maut hyvin kasviksiin.
- Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Lisää parsakaalinuput vuokaan kun paistoajasta on noin puolet jäljellä, kääntele kasviksia kevyesti.
- Mittaa tehosekoittimeen kaikki peston ainekset paitsi öljy. Lisää hieman öljyä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput öljystä vähitellen niin, että saat tasaisen tahnamaisen seoksen.
- Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Purista paloille sitruunamehu.
- Paista lohipaloja paistinpannulla ensin nahkapinta alaspäin. Käännä palat ja anna pinnan ruskistua.
- Tarjoile lohen kanssa sitruunaisia uunikasviksia ja pestokastiketta.