Helppous yllättää
Sitruunaiset uunikasvikset, lohta ja pestoa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 g g lohta lohi
1 bataattia bataatti
2 punasipulia punasipuli
1 fenkolia fenkoli
1 parsakaalia parsakaali
1 sitruunaa sitruuna
(kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
1 kourallista kourallinen timjamia timjami
2 rkl rkl hunajaa hunaja
3 rkl rkl extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Pestokastike

1 ruukkua ruukku basilikaa basilika
1 dl dl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 dl dl extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy

Sitruunaiset uunikasvikset, lohta ja pestoa

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(9)

Valmistus

  1. Kuori bataatti ja sipulit, huuhtele fenkoli. Leikkaa kasvikset reiluiksi lohkoiksi, paloittele parsakaali nupuiksi. Laita kasvikset parsakaalia lukuun ottamatta uunivuokaan.
  2. Lisää öljy, suolaa ja mustapippuria, sitruunan raastettu kuori, hunaja sekä timjami. Kääntele maut hyvin kasviksiin.
  3. Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
  4. Lisää parsakaalinuput vuokaan kun paistoajasta on noin puolet jäljellä, kääntele kasviksia kevyesti.
  5. Mittaa tehosekoittimeen kaikki peston ainekset paitsi öljy. Lisää hieman öljyä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput öljystä vähitellen niin, että saat tasaisen tahnamaisen seoksen.
  6. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Purista paloille sitruunamehu.
  7. Paista lohipaloja paistinpannulla ensin nahkapinta alaspäin. Käännä palat ja anna pinnan ruskistua.
  8. Tarjoile lohen kanssa sitruunaisia uunikasviksia ja pestokastiketta.