Helppous yllättää
Grillattu lohi, yrttiporkkanoita ja sienimuhennosta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Grillattu lohi

800 g g lohta lohi
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 - 2 rkl rkl suolaa suola
1 rkl rkl sokeria sokeri
1 tl tl maustepippuria maustepippuri

Yrttiporkkanat

400 g g porkkanaa porkkana
(pieniä porkkanoita)
1 rkl rkl suolaa suola
2 rkl rkl voita voi
2 - 3 rkl rkl hunajaa hunaja
(juoksevaa)
1 - 2 rkl rkl rosmariinia rosmariini
(tai rakuunaa)

Sienimuhennos

1 kpl kpl sipulia sipuli
(iso keltasipuli)
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 rkl rkl voita voi
200 g g herkkusieniä herkkusieni
(tai muita sieniä)
0,5 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl vettä vesi
120 g g smetanaa smetana
1 - 2 dl dl kermaa kerma
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
(silputtuna)

Grillattu lohi, yrttiporkkanoita ja sienimuhennosta

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(3)

Valmistus

Grillattu lohi

1. Leikkaa lohifilee neljään annospalaan. Hiero mausteet kalan pintaan ja anna maustua hetki ennen grillaamista.

2. Pyyhi ylimääräiset mausteet kalojen pinnalta, kuivaa talouspaperilla, sillä kosteana pinta palaa eikä grillaannu.

3. Aloita grillaaminen nahkapuoli alaspäin. Nahasta saa täydellistä syötävää, jos siitä malttaa poistaa suomut ennen marinointia.

4. Työnnä yhden lohipalan keskelle lihalämpömittari ja kypsennä kaloja grillissä, kunnes niiden sisälämpötila on 42 astetta. Ellei käytössä ole mittaria, niin paina kalan paksuimpaan kohtaan metallinen piikki tai veitsenkärki. Kun painat sen varovasti ylähuulta vasten, saat tuntuman kalan sisälämpötilasta. Jos se tuntuu viileältä, niin sisälämpötila on alle 37 astetta. Jos se tuntuu kuumalta, niin kala saattaa olla jo ylikypsää. Paras lämpötilatuntuma on hieman lämpimän tuntuinen, joka tarkoittaa 40-42 asteista sisälämpötilaa. Suosittelen kuitenkin kunnollisen lämpömittarin ostamista.

5. Nosta kalat grillistä vetäytymään ja tarjoile esimerkiksi yrteillä maustettujen kevätporkkanoiden ja parmesaanilla kruunatun keitetyn parsakaalin sekä sienimuhennoksen kera.

Yrttiporkkanat

1. Keitä porkkanat napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

2. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunajaa ja yrttisilppu. Pyörittele porkkanat seoksessa ja grillaa pintaan hieman makua.

3. Voitele lopuksi kupin pohjalle jääneellä seoksella ennen tarjoilua.

Sienimuhennos

1. Kuullota sipulit voissa. Lisää sienet ja kääntele lempeällä lämmöllä.

2. Lisää jauhot ja kypsennä niitä hetki sipuliseoksessa. Lisää vesi, smetana ja kerma.

3. Kiehauta, mausta ja tarkista maku. Lisää lopuksi halutessasi joukkoon ruohosipulia.