Helppous yllättää
Buddha Bowl lohella ja ponzu-kastikkeella

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 loimulohta loimulohi
(Isokari ASC loimulohifileepala (250 g))
2,5 dl dl puuroriisiä puuroriisi
3 dl dl vettä vesi

Ponzu-kastike

0,5 dl dl soijakastiketta soijakastike
2 rkl rkl appelsiinimehua appelsiinimehu
2 rkl rkl limemehua limemehu
1,5 rkl rkl vettä vesi
2 rkl rkl sokeria sokeri
0,5 rkl rkl viinietikkaa viinietikka

Lisäksi

50 g g punakaalia punakaali
1 rkl rkl limemehua limemehu
0,5 rkl rkl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa suola
2 avokadoja avokado
(pientä)
kurkkua kurkku
(8 cm pala)
4 retiisejä retiisi
(pientä)
1 kevätsipulia kevätsipuli
(iso varsi)
4 rkl rkl majoneesia majoneesi
1 dl dl kidneypapuja kidneypapu

Buddha Bowl lohella ja ponzu-kastikkeella

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(5)

Valmistus

1. Yhdistä kastikkeen ainekset.

2. Huuhtele riisiä siivilässä, kunnes vesi on kirkasta. Pane riisi kattilaan ja lisää vesi, jätä sivuun 15 minuutiksi. Kiehauta sitten riisi. Laske lämpöä, jätä kansi raolleen ja anna hautua 10-15 minuuttia.

3. Siirrä riisi laakeaan kulhoon. Valele puolet ponzu-kastikkeesta riisin pinnalle ja sekoita hellästi nostellen.

4. Suikaloi punakaali ja sekoita sen joukkoon limen mehu, sokeri ja suola. Viipaloi avokado, kurkku, retiisi ja kevätsipuli.

5. Jaa riisi neljän annoskulhon pohjalle. Sipaise päälle hieman majoneesia ja asettele pinnalle lohta, avokadoa, punakaalia, retiisiä, kurkkua, kevätsipulia ja kidneypapuja. Valele loput kastikkeesta päälle.

Tiesitkö? Löydät myymälöistämme vastuullisesta kalastuksesta tai kalankasvatuksesta kertovia MSC- tai ASC-merkittyjä kaloja ja äyriäisiä tuoreina, pakasteina ja jalosteina. Tavoitteemme on ensimmäisenä ketjuna Suomessa tarjota kotimaisen kalan rinnalla vain vastuullisuussertifioituja kaloja ja äyriäisiä. Lue lisää Lidlin vastuullisesta kalavalikoimasta.