Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Rapea kaurakuorrutettu seiti pinaattilyttyperunoilla

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

60 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.

Gluteeniton

MyllyKiven gluteenittomilla kauraleseillä saa kalafileet paneroitua rapsakoiksi ja myös gluteenittomaan ruokavalioon sopiviksi.

  1. Sulata seitifileet mielellään yön yli jääkaapissa, tai sitten suojattuna huoneenlämmössä.
  2. Aloita tekemällä lyttyperunat uunivalmiiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Aseta leivinpaperi uunivuokaan ja sipaise aavistus öljyä leivinpaperille. Laita perunat vuokaan ja lyttää ne parin sentin paksuisiksi tasapohjaisella astialla (esim. isolla lasilla). Ripottele pintaan hiukan suolaa ja valmista täyte.
  4. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Sulata pinaatti ja purista enin neste pois.
  5. Raasta sitruunan uloin keltainen kuorikerros talteen ja purista sen mehu.
  6. Laita 2 rkl rapsiöljyä kuumalle pannulle ja lisää sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoitellen sipuleita.  
  7. Jaa lusikalla pinaattiseos perunoiden päälle ja lisää kullekin lusikallinen mascarponea.
  8. Lisää joukkoon hyppysellinen sitruunan kuoriraastetta, suolaa, mustapippuria sekä pinaatti. Sekoita hyvin ja nosta pannu liedeltä.
  9. Ripottele vielä pintaan hiukan sitruunaraastetta ja nosta uuniin 200 asteeseen paistumaan n. 15 minuutiksi.
  10. Paista tällä aikaa kalat rapeiksi voi-öljyseoksessa.
  11. Valuta ja kuivaa seitifileitä hiukan talouspaperilla. Poista seitifileistä kylkiruoto v-leikkauksella ja leikkaa ne kolmeen osaan (selkäfilee, pyrstöosa ja vatsaosa).
  12. Suolaa fileepalat kevyesti työlaudalla ja ripottele pinnalle hiukan sitruunan kuoriraastetta. Ripottele päälle kauraleseitä, käännä ja tee samoin toiselle puolelle.
  13. Aseta iso pannu liedelle kuumenemaan ja laita pannulle tilkka öljyä sekä voinokare.
  14. Kun voi sulaa ja alkaa hiukan vaahdota, laita paksuimmat selkäfileepalat (ja tilan mukaan myös pyrstöpaloja) paistumaan.
  15. Paista molemmin puolin niin, että pinta muuttuu rapean kullanruskeaksi, ja nosta fileepalat leivinpaperille uuniin lyttypottujen kanssa odottelemaan.
  16. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista samalla tavalla loput paloista (isoimmat ja paksuimmat palat keskelle pannua).
  17. Revi salaatinlehdet. Sekoita salaatin kastikeainekset keskenään ja kaada ne salaatinlehtien päälle samalla nostellen salaattia kulhossa.
  18. Tarjoa kalat heti lyttyperunoiden sekä salaatin kera.
  19. Lopuksi voit halutessasi ripotella hieman suolaa ja pirskottaa loput sitruunamehusta kalojen pinnalle.