Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Haudutettua ja kevyesti suolattua turskaa ja sesongin vihanneksia

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

60 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.

Gluteeniton

  1. Poista turskafileistä mahdolliset ruodot. Suolaa fileet kauttaaltaan ja aseta jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.
  2. Kuori porkkanat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat mielestäsi sopivan kypsiä.
  3. Vettä kannattaa lisätä vain sen verran, että porkkanat peittyvät nippa nappa.
  4. Kun porkkanat ovat sopivan kypsiä, kaada ylimääräinen vesi pois, kuumenna kattila uudelleen, lisää hieman sokeria ja voita ja glaseeraa porkkanat. Näin porkkanat maistuvat melkein yhtä hyviltä kuin auvoisen keskikesän aikaan, jolloin ne ovat normaalisti parhaimmillaan.
  5. Keitä kananmunia 8–10 minuuttia ja laita ne sitten juoksevan kylmän veden alle.
  6. Kuori munat, murskaa ne haarukalla ja sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon. Tarkista suola.
  7. Aseta suolatut turskafileet kattilaan ja lisää vettä ainoastaan sen verran, että kalat peittyvät.
  8. Kuumenna vesi varovasti lähes kiehumispisteeseen ja kypsennä kaloja 8–10 min.
  9. Kala on kypsää, kun se alkaa hieman lohkeilemaan. Älä kuitenkaan ylikypsennä.
  10. Voit käyttää kypsentämiseen veden asemesta myös kala- tai vihanneslientä. Lämpömittari on myös oiva apu.
  11. Kala on parhaimmillaan, kun sen sisälämpötila on noin 50 astetta ja se on päältä tulikuumaa.
  12. Tarjoile turska porkkanoiden, keitettyjen ja tillillä maustettujen perunoiden ja munavoin kera.

Vinkki: Voit myös kokeilla kalan kypsennykseen tarkoitetun veden tai liemen esikuumentamista. Asettele kalat kuumaan liemeen tai veteen ja kypsennä kuten yllä.