Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Banaani-tiikerikakku

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

80 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 80 min.

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkulainen vuoka.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Soseuta kuoritut banaani sauvasekoittimella. Sekoita jauhot ja banaanisose taikinaan.

4. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

5. Levitä vaaleasta taikinasta vuokaan 1/3. Lusikoi päälle ½ tummasta taikinasta ja valuta päälle maapähkinävoita. Levitä 1/3 vaaleasta taikinasta ja sen päälle loppu tumma taikina sekä maapähkinävoita. Kaada ja tasoita loppu vaalea taikina vuokaan.  (Jos haluat enemmän raitoja, jaa taikinat useampiin kerroksiin.)

6. Paista uunin alatasossa noin tunti, kunnes kakku on tikulla kokeillen kypsää. Kumoa ja anna jäähtyä.

7. Vatkaa kuorrutuksen ainekset tasaiseksi kreemiksi. Jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lisää maitoa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku halutessasi suklaa- ja pähkinärouheella.