Helppous yllättää
Glögi-viikunakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g viikunoita viikuna
(kuivattuja)
1 dl dl glögiä glögi
(tiivistettä)
1 dl dl vettä vesi
1 dl dl sokeria sokeri
1 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
200 g g voita voi
3 kananmunaa kananmuna
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
3,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl perunajauhoja perunajauho

Glögi-viikunakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:40 h
(6)

Valmistus

Huom! Anna kakun tekeytyä jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.

  1. Leikkaaviikunat neljään osaan. Kaada kattilaan viikunoiden päälle glögitiiviste, vesi sekä sokerit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat soseutuneet ja neste haihtunut.
  2. Lisää kuumaan soseeseen paloiteltu voi. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Lisää viikunaseokseen munat yksitellen rivakasti vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja sekoita ne siivilän läpi ravistellen taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun torvelliseen kakkuvuokaan (vetoisuus 1 ½ l). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
  5. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  6. Kietaise kakku folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari päivää ennen herkuttelua.
  7. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla tai tomusokeri-glögikuorrutteella. Tomusokeri-glögikuorrutteen teet sekoittamalla tomusokeriin glögitiivistettä vähitellen, kunnes saat seoksesta notkeaa.