
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | viikunoita
viikuna (kuivattuja) | ||
1 dl dl | glögiä
glögi (tiivistettä) | ||
1 dl dl | vettä vesi | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 dl dl | ruokosokeria ruokosokeri | ||
200 g g | voita voi | ||
3 | kananmunaa kananmuna | ||
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
3,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaGlögi-viikunakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Anna kakun tekeytyä jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.
- Leikkaaviikunat neljään osaan. Kaada kattilaan viikunoiden päälle glögitiiviste, vesi sekä sokerit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat soseutuneet ja neste haihtunut.
- Lisää kuumaan soseeseen paloiteltu voi. Anna seoksen jäähtyä.
- Lisää viikunaseokseen munat yksitellen rivakasti vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja sekoita ne siivilän läpi ravistellen taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun torvelliseen kakkuvuokaan (vetoisuus 1 ½ l). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
- Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Kietaise kakku folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari päivää ennen herkuttelua.
- Koristele kakku halutessasi tomusokerilla tai tomusokeri-glögikuorrutteella. Tomusokeri-glögikuorrutteen teet sekoittamalla tomusokeriin glögitiivistettä vähitellen, kunnes saat seoksesta notkeaa.