Helppous yllättää
Helppo vadelmakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
3 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
0,25 tl tl suolaa suola
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
125 g g voita voi
3 kananmunaa kananmuna
0,75 dl dl maitoa maito
3 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
150 g g vadelmia vadelma

Voiteluun

25 g g voita voi
0,5 dl dl kookoshiutaleita kookoshiutale
(tai kidesokeria)

Kuorrutus

250 g g mascarponea mascarpone
1 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 dl dl kermaa kerma
150 g g vadelmia vadelma
1 kourallista kourallinen minttua minttu

Helppo vadelmakakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(9)

Valmistus

  1. Voitele kakkuvuoka (1 ½ l) voilla ja leivitä kidesokerilla tai kookoshiutaleilla.
  2. Mittaa suureen kulhoon ensin kaikki kuivat aineet ja sitten päälle kaikki nestemäiset.
  3. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 4-5 minuutin ajan, kunnes se on tasainen ja kuohkea.
  4. Kaada taikina vuokaan, ripottele vadelmat tasaisesti päälle ja paina niitä varovasti taikinan sisälle.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia.
  6. Kumoa kakku jäähtymään.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuustoon sokerit ja nostele mukaan vaahdotettu kerma.
  8. Kuorruta kakku ¾ seosta ja koristele marjoin.
  9. Tarjoa loppu kuorrutus erillisestä astiasta.

Vinkki: Tosi helpon vadelmakakun voit valmistaa myös muista kesän marjoista.