
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
3 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
0,25 tl tl | suolaa suola | |
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
125 g g | voita voi | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
0,75 dl dl | maitoa maito | |
3 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
150 g g | vadelmia vadelma |
Voiteluun
25 g g | voita voi | |
0,5 dl dl | kookoshiutaleita
kookoshiutale (tai kidesokeria) |
Kuorrutus
250 g g | mascarponea mascarpone | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
150 g g | vadelmia vadelma | |
1 kourallista kourallinen | minttua minttu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHelppo vadelmakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele kakkuvuoka (1 ½ l) voilla ja leivitä kidesokerilla tai kookoshiutaleilla.
- Mittaa suureen kulhoon ensin kaikki kuivat aineet ja sitten päälle kaikki nestemäiset.
- Vatkaa seosta sähkövatkaimella 4-5 minuutin ajan, kunnes se on tasainen ja kuohkea.
- Kaada taikina vuokaan, ripottele vadelmat tasaisesti päälle ja paina niitä varovasti taikinan sisälle.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Kumoa kakku jäähtymään.
- Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuustoon sokerit ja nostele mukaan vaahdotettu kerma.
- Kuorruta kakku ¾ seosta ja koristele marjoin.
- Tarjoa loppu kuorrutus erillisestä astiasta.
Vinkki: Tosi helpon vadelmakakun voit valmistaa myös muista kesän marjoista.