Helppous yllättää
Paras jouluinen suklaakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

3,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 dl dl kaakaojauhetta kaakaojauhe
3 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
0,5 tl tl ruokasoodaa ruokasooda
200 g g tummaa suklaata tumma suklaa
200 g g ranskankermaa ranskankerma
1 dl dl rypsiöljyä rypsiöljy
4 kpl kpl kananmunaa kananmuna

Kostutus

1 dl dl maitoa maito

Väliin

150 g g marmeladia marmeladi
(Jouluaitta omena-lakkamarmeladia)

Suklaatäyte

200 g g tummaa suklaata tumma suklaa
150 g g voita voi
175 g g mascarponea mascarpone
1 dl dl tomusokeria tomusokeri

Suklaaganache

100 g g tummaa suklaata tumma suklaa
75 g g kermaa kerma

Koristeluun

1 kourallista kourallinen keksejä keksi
(Lidlin suklaakeksejä ja -konvehteja)

Paras jouluinen suklaakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(12)

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada joukkoon ranskankerma, sulatettu suklaa ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kananmunat yksi kerrallaan.
  2. Kaada massa kolmeen samankokoiseen (Ø 16 cm) leivinpaperilla pohjustettuun ja öljyttyyn kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
  3. Poista hieman jäähtyneet kakkupohjat vuoista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
  4. Valmista suklaatäyte. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata suklaa ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  5. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi hyvin, lisää mascarpone, tomusokeri ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kokoa kakku. Kostuta pohja ja laita päälle ohut kerros omena-lakkamarmeladia sekä kolmasosa suklaatäytteestä. Lisää toinen pohja ja toimi samoin. Lopuksi lisää kolmas pohja ja kostuta se. Käytä loppu suklaatäytteestä kakun reunojen ja päällisen tasoittamiseen. Käytä työvälineenä lastaa.
  7. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään tunniksi, jotta suklaatäyte kovettuu hieman ja kostutus imeytyy pohjaan.
  8. Valmista ganache kuumentamalla kerma ja sulattamalla suklaa siihen.
  9. Kaada lämmin ganache kakun päälle aloittaen reunoista, jolloin saat kakkuun valumat. Älä kaada reunoille useampaa kerrosta. Valuakseen ganachen tulee olla tarpeeksi lämmintä ja juoksevaa. Lisää loppu ganache kakun päälle ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin.
  10. Koristele kakku suklaakekseillä ja -konvehdeilla.