
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
3,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1 dl dl | kaakaojauhetta kaakaojauhe | ||
3 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
0,5 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | ||
200 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | ||
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | ||
1 dl dl | rypsiöljyä rypsiöljy | ||
4 kpl kpl | kananmunaa kananmuna |
Kostutus
1 dl dl | maitoa maito |
Väliin
150 g g | marmeladia
marmeladi (Jouluaitta omena-lakkamarmeladia) |
Suklaatäyte
200 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | ||
150 g g | voita voi | ||
175 g g | mascarponea mascarpone | ||
1 dl dl | tomusokeria tomusokeri |
Suklaaganache
100 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | ||
75 g g | kermaa kerma |
Koristeluun
1 kourallista kourallinen | keksejä
keksi (Lidlin suklaakeksejä ja -konvehteja) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaParas jouluinen suklaakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada joukkoon ranskankerma, sulatettu suklaa ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kananmunat yksi kerrallaan.
- Kaada massa kolmeen samankokoiseen (Ø 16 cm) leivinpaperilla pohjustettuun ja öljyttyyn kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
- Poista hieman jäähtyneet kakkupohjat vuoista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
- Valmista suklaatäyte. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata suklaa ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi hyvin, lisää mascarpone, tomusokeri ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
- Kokoa kakku. Kostuta pohja ja laita päälle ohut kerros omena-lakkamarmeladia sekä kolmasosa suklaatäytteestä. Lisää toinen pohja ja toimi samoin. Lopuksi lisää kolmas pohja ja kostuta se. Käytä loppu suklaatäytteestä kakun reunojen ja päällisen tasoittamiseen. Käytä työvälineenä lastaa.
- Laita kakku jääkaappiin tekeytymään tunniksi, jotta suklaatäyte kovettuu hieman ja kostutus imeytyy pohjaan.
- Valmista ganache kuumentamalla kerma ja sulattamalla suklaa siihen.
- Kaada lämmin ganache kakun päälle aloittaen reunoista, jolloin saat kakkuun valumat. Älä kaada reunoille useampaa kerrosta. Valuakseen ganachen tulee olla tarpeeksi lämmintä ja juoksevaa. Lisää loppu ganache kakun päälle ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin.
- Koristele kakku suklaakekseillä ja -konvehdeilla.