Helppous yllättää
Näyttävä suklaakakku tuulihatuista

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt tuulihattuja tuulihattu
(Confiserie Firenze pakastetuulihattuja (á 250 g) )
4 liivatelehteä liivatelehti
175 g g leivontasuklaata leivontasuklaa
2 rkl rkl vettä vesi
3 dl dl vispikermaa vispikerma
200 g g ranskankermaa ranskankerma
0,75 dl dl tomusokeria tomusokeri
0,5 dl dl kaakaojauhetta kaakaojauhe
400 g g vadelmia vadelma
(tuoreita)

Koristeluun

25 g g leivontasuklaata leivontasuklaa
(sulatettuna)

Näyttävä suklaakakku tuulihatuista

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

16:40 h
(2)

Valmistus

  1. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  3. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet kuiviksi ja liuota kuumaan veteen.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, tomusokeri, kaakao sekä suklaasula ja lopuksi liivateliemi.
  5. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele jäisiä tuulihattuja ja vadelmia irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Kaada ja tasoita suklaatäyte päälle. Asettele täytteen päälle loput tuulihatut ja vadelmat.
  6. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa 2-3 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Koristele suklaakakku valuttamalla sulatetusta suklaasta raitoja sen pinnalle.

Vinkki: Jos haluat kakusta korkean, kuten kuvassa, varaa ekstrapaketillinen tuulihattuja ja muutama ylimääräinen vadelma. Asettele ne keoksi suklaakakun päälle ennen suklaaraidoitusta.