Helppous yllättää
Piparikakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g piparkakkutaikinaa piparkakkutaikina

Täyte

4 dl dl kermaa kerma
400 g g tuorejuustoa tuorejuusto
200 g g valkosuklaata valkosuklaa
0,75 dl dl tomusokeria tomusokeri

Koristeeksi

1 viikunoita viikuna
0,25 granaattiomenaa granaattiomena
(siemenet)
5 - 6 viinirypäleitä viinirypäle
5 - 6 suklaakonvehteja suklaakonvehti
(esim. Deluxe ganache -konvehtia)
8 - 9 lumimantelia lumimanteli
5 - 6 piparkakkuja piparkakku
2 - 3 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
1 rkl rkl kookoshiutaleita kookoshiutale

Piparikakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(6)

Valmistus

  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla työtasolla. Leikkaa levystä veitsellä kolme noin 35 cm:n korkuista, kuusen muotoista palaa.
  2. Paista levyt leivinpaperin päällä uunipellillä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, suklaasula ja tomusokeri.
  4. Kokoa kakku asettamalla yksi jäähtynyt piparipohja tarjoiluvadille. Levitä tai pursota 1/3 täytteestä levylle. Nosta toinen levy päälle ja täytä 1/3 täytteellä. Nosta viimeinen levy paikoilleen ja kuorruta lopulla täytteellä.
  5. Koristele kakku viipaloiduilla viikunoilla, puolitetuilla viinirypäleillä, granaattiomenan siemenillä, konvehdeilla, lumimanteleilla, pipareilla, rosmariinin oksilla ja kookoshiutaleilla

Vinkki! Leivo lopusta taikinasta pikkupipareita, joilla voit myös koristella kakkua.