Helppous yllättää
Hedelmä-pähkinäjoulukakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 dl dl kuivattuja hedelmiä kuivatut hedelmät
(oman maun mukaan)
1 dl dl glögiä glögi
2 dl dl hasselpähkinöitä hasselpähkinä
(tai mantelia, rouhittuna)
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 dl dl sokeria sokeri
1 dl dl fariinisokeria fariinisokeri
1 tl tl ruokasoodaa ruokasooda
2 tl tl piparkakkumaustetta piparkakkumauste
0,5 tl tl suolaa suola
2 dl dl piimää piimä
2 dl dl voita voi
3 kananmunaa kananmuna

Hedelmä-pähkinäjoulukakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(9)

Valmistus

Huom: Varaa 1-2 tuntia imeytymiseen.

  1. Kaada glögi hienonnettujen hedelmien joukkoon ja anna imeytyä tunti pari. Lisää sitten hedelmien joukkoon pähkinät.
  2. Sekoita vehnäjauhoihin sokerit, ruokasooda sekä mausteet erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon piimä, voi ja kananmunat sekä lopuksi marinoidut hedelmät ja pähkinät nopeasti sekoittaen, ettei taikinaan tule sitkoa.
  3. Kaada taikina yhteen isoon tai kahteen pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia riippuen kakun koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Vinkki: Kakku säilyy hienosti pari kolme viikkoa, ja jopa paranee vanhetessaan! Tämä kakku on myös mainio ruokalahja joulun aikaan.