
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 dl dl | kuivattuja hedelmiä
kuivatut hedelmät (oman maun mukaan) | ||
1 dl dl | glögiä glögi | ||
2 dl dl | hasselpähkinöitä
hasselpähkinä (tai mantelia, rouhittuna) | ||
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | ||
1 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | ||
2 tl tl | piparkakkumaustetta piparkakkumauste | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
2 dl dl | piimää piimä | ||
2 dl dl | voita voi | ||
3 | kananmunaa kananmuna |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaHedelmä-pähkinäjoulukakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: Varaa 1-2 tuntia imeytymiseen.
- Kaada glögi hienonnettujen hedelmien joukkoon ja anna imeytyä tunti pari. Lisää sitten hedelmien joukkoon pähkinät.
- Sekoita vehnäjauhoihin sokerit, ruokasooda sekä mausteet erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon piimä, voi ja kananmunat sekä lopuksi marinoidut hedelmät ja pähkinät nopeasti sekoittaen, ettei taikinaan tule sitkoa.
- Kaada taikina yhteen isoon tai kahteen pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia riippuen kakun koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Vinkki: Kakku säilyy hienosti pari kolme viikkoa, ja jopa paranee vanhetessaan! Tämä kakku on myös mainio ruokalahja joulun aikaan.