
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 dl dl | kuivattuja hedelmiä kuivatut hedelmät | ||
oman maun mukaan | |||
1 dl dl | glögiä glögi | ||
2 dl dl | hasselpähkinöitä hasselpähkinä | ||
tai mantelia, rouhittuna | |||
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | ||
1 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | ||
2 tl tl | piparkakkumaustetta piparkakkumauste | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
2 dl dl | piimää piimä | ||
2 dl dl | voita voi | ||
3 | kananmunaa kananmuna |
Hedelmä-pähkinäjoulukakku
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
2:00 h
(9)
Valmistus
Varaa 1-2tuntia imeytymiseen.
- Kaada glögi hienonnettujen hedelmien joukkoon ja anna imeytyä tunti pari. Lisää sitten hedelmien joukkoon pähkinät.
- Sekoita vehnäjauhoihin sokerit, ruokasooda sekä mausteet erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon piimä, voi ja kananmunat sekä lopuksi marinoidut hedelmät ja pähkinät nopeasti sekoittaen, ettei taikinaan tule sitkoa.
- Kaada taikina yhteen isoon tai kahteen pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia riippuen kakun koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Vinkki:Kakku säilyy hienosti pari kolme viikkoa, ja jopa paranee vanhetessaan! Tämä kakku on myös mainio ruokalahja joulun aikaan.