
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 dl dl | kuivattuja hedelmiä
kuivatut hedelmät (oman maun mukaan) | |
1 dl dl | glögiä glögi | |
2 dl dl | hasselpähkinöitä
hasselpähkinä (tai mantelia, rouhittuna) | |
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
1 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | |
1 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | |
2 tl tl | piparkakkumaustetta piparkakkumauste | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
2 dl dl | piimää piimä | |
2 dl dl | voita voi | |
3 | kananmunaa kananmuna |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHedelmä-pähkinäjoulukakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: Varaa 1-2 tuntia imeytymiseen.
- Kaada glögi hienonnettujen hedelmien joukkoon ja anna imeytyä tunti pari. Lisää sitten hedelmien joukkoon pähkinät.
- Sekoita vehnäjauhoihin sokerit, ruokasooda sekä mausteet erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon piimä, voi ja kananmunat sekä lopuksi marinoidut hedelmät ja pähkinät nopeasti sekoittaen, ettei taikinaan tule sitkoa.
- Kaada taikina yhteen isoon tai kahteen pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia riippuen kakun koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Vinkki: Kakku säilyy hienosti pari kolme viikkoa, ja jopa paranee vanhetessaan! Tämä kakku on myös mainio ruokalahja joulun aikaan.