Helppous yllättää
Jouluinen juustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

pohja

70 g g voita voi
150 g g keksejä keksi
(Sondey Biscotti täysjyväkeksejä)

Täyte 1

3 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
200 g g pähkinä-nougatlevitettä pähkinä-nougatlevite
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Täyte 2

2 rkl rkl vettä vesi
(tai Deluxe suklaista glögijuomaa)
250 g g mascarponea mascarpone
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 tl tl appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
2 rkl rkl appelsiinimehua appelsiinimehu
3 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Koristeluun

1 kourallista kourallinen marjoja marjat
(lisäksi Favorina joulusuklaamakeisia)

Jouluinen juustokakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(12)

Valmistus

  1. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, sulje panta ja repäise ylimääräiset paperit reunoilta pois.
  2. Murskaa keksit muruiksi. Sekoita mukaan sulatettu voi ja painele seos vuoan pohjalle.
  3. Upota täytteiden liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Lusikoi pähkinälevite purkista kulhoon. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liota siihen 3 puristettua liivatetta.
  6. Sekoita pähkinälevitteeseen ensin liivateseos sähkövatkaimella vatkaten ja kääntele sitten mukaan kermavaahto. Levitä seos murupohjalle.
  7. Sekoita mascarponeen sokerit, kuoriraaste ja kiehuvaan mehuun liotetut liivatteet. Nostele mukaan vatkattu kerma. Kaada seos suklaatäytteen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku tarjoiluvadille ja koristele joulumakeisin sekä marjoin.
  9. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa.