Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuori persimonit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sosetta tarvitaan yhteensä n. 5 dl.
- Vatkaa persimonsose, kananmunat, sokeri ja öljy keskenään sähkövatkaimella.
- Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Jätä muutamia pähkinöitä kakun koristeeksi.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Kääntele jauhoseos ja pähkinärouhe persimonseokseen huolellisesti, älä kuitenkaan sekoita enempää, kuin tarvitsee.
- Voitele iso kuivakakkuvuoka voilla ja jauhota se korppujauhoilla.
- Levitä taikina vuokaan ja paista noin 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Jos kakun pinta meinaa tummua liikaa, voit peittää sen leivinpaperilla. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: työnnä se kakun sisälle ja nosta ylös. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
- Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuuassaan ja kumoa se sitten ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan.
- Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja kaneli keskenään. Lisää sitruunamehua sen verran, että saat aikaan hieman valuvan kuorrutuksen. Levitä se kakun päälle. Viimeistele kakku pekaanipähkinöillä.