Helppous yllättää
Persimon-maustekakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 persimonia persimon
(kypsiä)
4 kananmunaa kananmuna
5 dl dl sokeria sokeri
2,5 dl dl rypsiöljyä rypsiöljy
2 dl dl pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä
7,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 tl tl ruokasoodaa ruokasooda
1 tl tl kanelia kaneli
0,5 tl tl inkivääriä inkivääri
(kuivamauste)
0,5 tl tl mausteneilikkaa mausteneilikka
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
0,5 tl tl suolaa suola
1 rkl rkl voita voi
0,5 dl dl korppujauhoja korppujauho

Kuorrutus

2,5 dl dl tomusokeria tomusokeri
1 tl tl kanelia kaneli
1,5 - 2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu

Persimon-maustekakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:40 h
(8)

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Kuori persimonit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sosetta tarvitaan yhteensä n. 5 dl.
  3. Vatkaa persimonsose, kananmunat, sokeri ja öljy keskenään sähkövatkaimella.
  4. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Jätä muutamia pähkinöitä kakun koristeeksi.
  5. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Kääntele jauhoseos ja pähkinärouhe persimonseokseen huolellisesti, älä kuitenkaan sekoita enempää, kuin tarvitsee.
  6. Voitele iso kuivakakkuvuoka voilla ja jauhota se korppujauhoilla.
  7. Levitä taikina vuokaan ja paista noin 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Jos kakun pinta meinaa tummua liikaa, voit peittää sen leivinpaperilla. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: työnnä se kakun sisälle ja nosta ylös. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
  8. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuuassaan ja kumoa se sitten ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan.
  9. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja kaneli keskenään. Lisää sitruunamehua sen verran, että saat aikaan hieman valuvan kuorrutuksen. Levitä se kakun päälle. Viimeistele kakku pekaanipähkinöillä.