Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | persimonia
persimon (kypsiä) | |
4 | kananmunaa kananmuna | |
5 dl dl | sokeria sokeri | |
2,5 dl dl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
2 dl dl | pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä | |
7,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
2 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
0,5 tl tl | inkivääriä
inkivääri (kuivamauste) | |
0,5 tl tl | mausteneilikkaa mausteneilikka | |
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 rkl rkl | voita voi | |
0,5 dl dl | korppujauhoja korppujauho |
Kuorrutus
2,5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
1,5 - 2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPersimon-maustekakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuori persimonit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sosetta tarvitaan yhteensä n. 5 dl.
- Vatkaa persimonsose, kananmunat, sokeri ja öljy keskenään sähkövatkaimella.
- Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Jätä muutamia pähkinöitä kakun koristeeksi.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Kääntele jauhoseos ja pähkinärouhe persimonseokseen huolellisesti, älä kuitenkaan sekoita enempää, kuin tarvitsee.
- Voitele iso kuivakakkuvuoka voilla ja jauhota se korppujauhoilla.
- Levitä taikina vuokaan ja paista noin 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Jos kakun pinta meinaa tummua liikaa, voit peittää sen leivinpaperilla. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: työnnä se kakun sisälle ja nosta ylös. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
- Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuuassaan ja kumoa se sitten ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan.
- Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja kaneli keskenään. Lisää sitruunamehua sen verran, että saat aikaan hieman valuvan kuorrutuksen. Levitä se kakun päälle. Viimeistele kakku pekaanipähkinöillä.