Helppous yllättää
Appelsiini-chiakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

300 g g voita voi
(huoneenlämpöisenä)
6 dl dl sokeria sokeri
4 kananmunaa kananmuna
8 dl dl gluteenitonta jauhoseosta gluteeniton jauhoseos
(Belbake)
4 rkl rkl chiansiemeniä chiansiemenet
4 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettuna)
1 dl dl veriappelsiinitäysmehua veriappelsiinitäysmehu

Kuorrutus ja koristelu

4 prk prk tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamatonta, á 200 g)
1 dl dl tomusokeria tomusokeri
2 appelsiinia appelsiini
(keskikokoisia)
1 dl dl sokeria sokeri
2 rkl rkl vettä vesi
300 g g marmeladia marmeladi
(appelsiinimarmeladia)

Veriappelsiinisiirappi

0,5 l l veriappelsiinitäysmehua veriappelsiinitäysmehu
5 dl dl sokeria sokeri

Appelsiini-chiakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(17)

Valmistus

  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen voimakkaasti vaahdottaen.
  2. Yhdistä keskenään jauhot, chiansiemenet, leivinjauhe ja appelsiinin raastettu kuori.
  3. Lisää jauhoseos ja veriappelsiinimehu voi-sokerivaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina puoliksi kahteen voideltuun halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjakakkuvuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Anna jäähtyä ennen kakkuvuoista irrottamista.
  6. Valmista kakkujen kypsyessä veriappelsiinisiirappi keittämällä kattilassa kokoon mehua ja sokeria, kunnes se on siirappimaista. Anna jäähtyä.
  7. Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella sekaisin. Lisää sekaan yhden appelsiinin raastettu kuori.
  8. Viipaloi molemmat appelsiinit (joista olet jo poistanut kuoren) ohuiksi renkaiksi ja puolita renkaat. Pane puolikkaat laakeaan kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes neste on lähes haihtunut ja viipaleet ovat pehmenneet. Nosta viipaleet leivinpaperille jäähtymään.
  9. Halkaise molemmat jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan ja kostuta kevyesti veriappelsiinimehulla. Levitä sitten päälle appelsiinimarmeladia ja kerros tuorejuustokuorrutetta.
  10. Kokoa kakku ja levitä ohut kerros kuorrutetta kakun päälle ja sivuihin. Lisää sitten paksumpi kerros kuorrutetta kakun alaosaan, niin että keskelle kakkua jää selvä porrastus. Jätä keskelle noin 10 cm:n väli ja levitä samaan tapaan paksumpi kerros kuorrutetta kakun yläosaan. Levitä loppu kuorrutteesta tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle.
  11. Asettele kuorruteporrastusten väliin jäähtyneet appelsiniviipaleet koristeeksi.
  12. Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua valuttamalla sen pintaan veriappelsiinisiirappia.