Helppous yllättää
Gluteeniton joulukakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

150 g g voita voi
2 dl dl sokeria sokeri
2 kananmunaa kananmuna
1 banaania banaani
3,5 dl dl mantelijauhetta mantelijauhe
2 dl dl perunajauhoja perunajauho
1 rkl rkl piparkakkumaustetta piparkakkumauste
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
100 g g valkosuklaata valkosuklaa
100 g g tummaa suklaata tumma suklaa

Gluteeniton joulukakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(2)

Valmistus

  1. Voitele ja leivitä kakkuvuoka (vetoisuus n. 2 l) sokerilla tai raakaruokosokerilla.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Lisää murskattu banaani yhdessä keskenään sekoitettujen kuivien aineiden ja rouhittujen suklaiden kanssa.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
  5. Kumoa kakku ja koristele halutessasi joko sitruunamehulla notkistetulla tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.

Vinkki: Jauhottomana kakku on helposti murenevaista. Lisää jauhojen joukkoon 1 rkl psylliumia, niin se pitää leivonnaisen paremmin koossa.