
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2,5 dl dl | saksanpähkinöitä saksanpähkinä | |
2,5 dl dl | cashewpähkinöitä cashewpähkinä | |
1,5 dl dl | taateleita taateli | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | ruokosokeria ruokosokeri | |
225 g g | sinihomejuustoa
sinihomejuusto (mieluiten Roquefort-juustoa) | |
400 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
2 tl tl | hunajaa hunaja |
Tarjoiluun
1 prk prk | viikunahilloa viikunahillo |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSinihomejuustokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Laita pähkinät veteen likoamaan etukäteen noin neljäksi tunniksi.
- Liota pähkinöitä noin neljä tuntia runsaassa kylmässä vedessä. Sen jälkeen valuta ja huuhtele pähkinät.
- Laita pähkinät taateleiden, suolan ja sokerin kanssa monitoimikoneeseen ja jauha taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan kylmässä vedessä uitetuin sormin ja aseta pähkinäpohja jääkaappiin jäähtymään.
- Valmista sillä välin sinihomejuustotäyte. Murenna sinihomejuusto maustamattoman tuorejuuston sekaan ja sekoita. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes täyte on sileää. Mausta täyte lopuksi mustapippurilla ja hunajalla.
- Ota pähkinäpohja jääkaapista ja levitä täyte pähkinäpohjan päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä. Kakun kypsyyden voit varmistaa taputtamalla sormenpäällä keskeltä kakun pintaa. Jos pinta hytisee, kakku on vielä raaka keskeltä. Jos se tuntuu napakalta, kakku on valmis.
- Jäähdytä kakku ennen vuoan renkaan irrottamista ja esillepanoa. Tarjoile kakku hillon kera.
Vinkki: Pähkinöiden liottaminen tekee niistä vatsaystävällisempiä ja parantaa niiden ravintoarvoja. Reseptin voi toki valmistaa ilman pähkinöiden liottamista, mutta lisää tällöin pohjaan ½ dl enemmän taateleita ja tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat jauhettua niistä pehmeän taikinan.