
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | vispikermaa vispikerma | |
0,75 dl dl | pähkinä-nougatlevitettä
pähkinä-nougatlevite (Choco Nussa) | |
100 g g | maitosuklaata
maitosuklaa (hasselpähkinä) | |
5 kpl kpl | liivatelehteä liivatelehti | |
200 g g | kuivakakkua
kuivakakku (suklaista kuivakakkua, esim. Confiserie Firenze Marble cake) |
Lisäksi
250 g g | mascarponea mascarpone |
Koristeluun
300 g g | suklaakastiketta suklaakastike | |
3 kpl kpl | liivatelehteä liivatelehti | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 kourallista kourallinen | hasselpähkinöitä
hasselpähkinä (esimerkiksi) | |
1 kourallista kourallinen | suklaakonvehteja
suklaakonvehti (esimerkiksi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHelppo mirror glaze -suklaakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista mousse. Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi pehmentymään. Kuumenna kaksi ruokalusikallista kermaa mikrossa liivatteiden sulattamista varten. Vaahdota loppu kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen pähkinänougatlevite.
- Puristele pehmenneet liivatteet kuiviksi ja liota ne kuumennetun kerman sekaan. Sekoita jäähtynyt liivate-kermaseos suklaa-kermamoussen sekaan huolellisesti. Hienonna pähkinäsuklaa ja sekoita se suklaamoussen sekaan.
- Vuoraa pienen, pyöreäpohjaisen kulhon (1 ½ l, halkaisijaltaan noin 17 cm) pohja muovikelmulla ja kumoa mousse kulhoon. Leikkaa moussen pinnalle noin 2 cm:n paksuisia paloja vuokakakusta niin, että moussen pinta peittyy kauttaaltaan. Peitä kelmulla. Anna hyytyä viileässä 3-4 tuntia ja nosta sitten ½ tunniksi pakastimeen ennen kuorruttamista.
- Kun kakku on hyytynyt, laita koristelun liivatteet kylmään veteen pehmentymään. Mausta suklaakastike ripauksella suolaa ja kuumenna se kulhossa kiehuvaksi. Liota kiehahtaneen kastikkeen sekaan pehmenneet ja kuiviksi puristellut liivatteet. Tarvittaessa kuumenna kastiketta sykäyksittäin mikrossa, jotta saat aikaan tasaisen ja kauniin kiiltävän seoksen.
- Kumoa hyytynyt kakku vuoasta ylösalaisin ja poista kakun pinnalta muovikelmu. Tasoita kakun pinta levittämällä siihen lastalla ohut kerros notkistettua mascarponea. Levittämisen helpottamiseksi voit lämmittää lastaa ensin juoksevan kuuman veden alla.
- Valuta jäähtynyttä, mutta vielä notkeaa suklaakastiketta kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Siisti pois ylivalunut suklaakastike.
- Nosta kakku viileään, kunnes suklaakuorrutus on hyytynyt eli noin tunniksi. Koristele kakku esimerkiksi suklaasimpukoilla ja hasselpähkinöillä.