Helppous yllättää
Helppo mirror glaze -suklaakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 dl dl vispikermaa vispikerma
0,75 dl dl pähkinä-nougatlevitettä pähkinä-nougatlevite
(Choco Nussa)
100 g g maitosuklaata maitosuklaa
(hasselpähkinä)
5 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
200 g g kuivakakkua kuivakakku
(suklaista kuivakakkua, esim. Confiserie Firenze Marble cake)

Lisäksi

250 g g mascarponea mascarpone

Koristeluun

300 g g suklaakastiketta suklaakastike
3 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 kourallista kourallinen hasselpähkinöitä hasselpähkinä
(esimerkiksi)
1 kourallista kourallinen suklaakonvehteja suklaakonvehti
(esimerkiksi)

Helppo mirror glaze -suklaakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(29)

Valmistus

  1. Valmista mousse. Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi pehmentymään. Kuumenna kaksi ruokalusikallista kermaa mikrossa liivatteiden sulattamista varten. Vaahdota loppu kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen pähkinänougatlevite.
  2. Puristele pehmenneet liivatteet kuiviksi ja liota ne kuumennetun kerman sekaan. Sekoita jäähtynyt liivate-kermaseos suklaa-kermamoussen sekaan huolellisesti. Hienonna pähkinäsuklaa ja sekoita se suklaamoussen sekaan.
  3. Vuoraa pienen, pyöreäpohjaisen kulhon (1 ½ l, halkaisijaltaan noin 17 cm) pohja muovikelmulla ja kumoa mousse kulhoon. Leikkaa moussen pinnalle noin 2 cm:n paksuisia paloja vuokakakusta niin, että moussen pinta peittyy kauttaaltaan. Peitä kelmulla. Anna hyytyä viileässä 3-4 tuntia ja nosta sitten ½ tunniksi pakastimeen ennen kuorruttamista.
  4. Kun kakku on hyytynyt, laita koristelun liivatteet kylmään veteen pehmentymään. Mausta suklaakastike ripauksella suolaa ja kuumenna se kulhossa kiehuvaksi. Liota kiehahtaneen kastikkeen sekaan pehmenneet ja kuiviksi puristellut liivatteet. Tarvittaessa kuumenna kastiketta sykäyksittäin mikrossa, jotta saat aikaan tasaisen ja kauniin kiiltävän seoksen.
  5. Kumoa hyytynyt kakku vuoasta ylösalaisin ja poista kakun pinnalta muovikelmu. Tasoita kakun pinta levittämällä siihen lastalla ohut kerros notkistettua mascarponea. Levittämisen helpottamiseksi voit lämmittää lastaa ensin juoksevan kuuman veden alla.
  6. Valuta jäähtynyttä, mutta vielä notkeaa suklaakastiketta kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Siisti pois ylivalunut suklaakastike.
  7. Nosta kakku viileään, kunnes suklaakuorrutus on hyytynyt eli noin tunniksi. Koristele kakku esimerkiksi suklaasimpukoilla ja hasselpähkinöillä.