
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
125 g g | voita voi | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | ||
1,75 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | ||
0,5 tl tl | kanelia kaneli | ||
0,5 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettu kuivamauste) | ||
1 dl dl | maitoa maito |
Päälle
2 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | ||
1,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
0,5 dl dl | mantelilastuja mantelilastu |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaJoulubrita
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Vaahdota pohjan pehmeä rasva ja sokeri.
- Lisää keltuaiset rivakasti vatkaten.
- Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle kahdeksi (Ø 20 cm) kiekoksi.
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi.
- Lisää mukaan sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
- Levitä kuohkea marenki puhtaalla nuolijalla pohjan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.
- Anna pohjien jäähtyä paistopaperillaan.
- Sekoita täytteen rahkaan sokerit ja hillo.
- Nostele mukaan vaahdoksi vatkattu kerma.
- Irrota pohjat lastalla paperista. Nosta pohja tarjoiluvadille.
- Levitä päälle täyte ja nosta toinen pohja päälle.
- Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjolle tuontia.