
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
125 g g | voita voi | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
2 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
1,75 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
0,5 tl tl | kanelia kaneli | |
0,5 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettu kuivamauste) | |
1 dl dl | maitoa maito |
Päälle
2 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
0,5 dl dl | mantelilastuja mantelilastu |
Täyte
250 g g | maitorahkaa maitorahka | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 dl dl | marmeladia
marmeladi (Jouluaitta mustikka-vaniljamarmeladia) | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJoulubrita
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Vaahdota pohjan pehmeä rasva ja sokeri.
- Lisää keltuaiset rivakasti vatkaten.
- Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle kahdeksi (Ø 20 cm) kiekoksi.
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi.
- Lisää mukaan sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
- Levitä kuohkea marenki puhtaalla nuolijalla pohjan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.
- Anna pohjien jäähtyä paistopaperillaan.
- Sekoita täytteen rahkaan sokerit ja hillo.
- Nostele mukaan vaahdoksi vatkattu kerma.
- Irrota pohjat lastalla paperista. Nosta pohja tarjoiluvadille.
- Levitä päälle täyte ja nosta toinen pohja päälle.
- Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjolle tuontia.