Helppous yllättää
Joulubrita

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

125 g g voita voi
1 dl dl sokeria sokeri
2 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
1,75 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
0,5 tl tl kanelia kaneli
0,5 tl tl inkivääriä inkivääri
(jauhettu kuivamauste)
1 dl dl maitoa maito

Päälle

2 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen
1,5 dl dl sokeria sokeri
0,5 dl dl mantelilastuja mantelilastu

Täyte

250 g g maitorahkaa maitorahka
2 rkl rkl sokeria sokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 dl dl marmeladia marmeladi
(Jouluaitta mustikka-vaniljamarmeladia)
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Joulubrita

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(10)

Valmistus

  1. Vaahdota pohjan pehmeä rasva ja sokeri.
  2. Lisää keltuaiset rivakasti vatkaten.
  3. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle kahdeksi (Ø 20 cm) kiekoksi.
  5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi.
  6. Lisää mukaan sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
  7. Levitä kuohkea marenki puhtaalla nuolijalla pohjan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  8. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.
  9. Anna pohjien jäähtyä paistopaperillaan.
  10. Sekoita täytteen rahkaan sokerit ja hillo.
  11. Nostele mukaan vaahdoksi vatkattu kerma.
  12. Irrota pohjat lastalla paperista. Nosta pohja tarjoiluvadille.
  13. Levitä päälle täyte ja nosta toinen pohja päälle.
  14. Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjolle tuontia.