Helppous yllättää
Luumuleivokset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g torttutaikinaa torttutaikina
1 kananmunaa kananmuna
0,5 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
50 g g mantelilastuja mantelilastu

Luumusose

500 g g kuivattuja luumuja kuivattu luumu
2 dl dl omenamehua omenamehu
kanelia kaneli
(kanelitanko)
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Vaahto

200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(tai mascarponea)
2 dl dl kermaa kerma
0,5 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Luumuleivokset

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(6)

Valmistus

  1. Keitä luumusose. Kumoa luumut kattilaan, kaada päälle omenamehu ja tiputa mukaan kanelitanko. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat soseutuvat. Jäähdytä seos, mausta vaniljasokerilla ja poista kanelitanko.
  2. Nosta voitaikinalevyt leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa levyt kahteen osaan. Rei’itä levyjen pinnat haarukalla. Voitele levyt munalla ja ripottele päälle tasaisesti sokerien seosta ja mantelilastuja.
  3. Paista levyt kauniinruskeiksi 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Vaahdota kerma ja sekoita se tuorejuustoon sokerien kanssa.
  5. Halkaise jäähtynyt levy ja levitä luumuseosta alimmaisen levyn pinnalle, ja sen päälle vaahtoa. Nosta kansi päälle. Viimeistele leivokset halutessasi vielä tomusokerituprautuksella ennen tarjoilua.