
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | lehtitaikinaa lehtitaikina | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
0,5 dl dl | ruokosokeria ruokosokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
50 | mantelilastuja mantelilastu |
Luumusose:
500 g g | kuivattuja luumuja kuivattu luumu | |
2 dl dl | omenamehua omenamehu | |
1 | kanelia kaneli | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Vaahto:
200 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Luumuleivokset
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(0)
Valmistus
- Keitä luumusose. Kumoa luumut kattilaan, kaada päälle omenamehu ja tiputa mukaan kanelitanko. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat soseutuvat. Jäähdytä seos, mausta vaniljasokerilla ja poista kanelitanko.
- Nosta voitaikinalevyt leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa levyt kahteen osaan. Rei’itä levyjen pinnat haarukalla. Voitele levyt munalla ja ripottele päälle tasaisesti sokerien seosta ja mantelilastuja.
- Paista levyt kauniinruskeiksi 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja sekoita se tuorejuustoon sokerien kanssa.
- Halkaise jäähtynyt levy ja levitä luumuseosta alimmaisen levyn pinnalle, ja sen päälle vaahtoa. Nosta kansi päälle. Viimeistele leivokset halutessasi vielä tomusokerituprautuksella ennen tarjoilua.