
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | torttutaikinaa torttutaikina | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
0,5 dl dl | ruokosokeria ruokosokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
50 g g | mantelilastuja mantelilastu |
Luumusose
500 g g | kuivattuja luumuja kuivattu luumu | |
2 dl dl | omenamehua omenamehu | |
kanelia
kaneli (kanelitanko) | ||
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Vaahto
200 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (tai mascarponea) | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuumuleivokset
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Keitä luumusose. Kumoa luumut kattilaan, kaada päälle omenamehu ja tiputa mukaan kanelitanko. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat soseutuvat. Jäähdytä seos, mausta vaniljasokerilla ja poista kanelitanko.
- Nosta voitaikinalevyt leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa levyt kahteen osaan. Rei’itä levyjen pinnat haarukalla. Voitele levyt munalla ja ripottele päälle tasaisesti sokerien seosta ja mantelilastuja.
- Paista levyt kauniinruskeiksi 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja sekoita se tuorejuustoon sokerien kanssa.
- Halkaise jäähtynyt levy ja levitä luumuseosta alimmaisen levyn pinnalle, ja sen päälle vaahtoa. Nosta kansi päälle. Viimeistele leivokset halutessasi vielä tomusokerituprautuksella ennen tarjoilua.