
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina:
2,5 dl dl | vettä
vesi (tai maitoa) | |
0,5 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
75 g g | voita voi | |
8 - 9 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Täyte
50 g g | voita voi | |
2 dl dl | aprikoosihilloa aprikoosihillo | |
100 g g | pekaanipähkinöitä
pekaanipähkinä (rouhittuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJouluboston
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Liuota kuivahiiva 42 asteiseen maitoon tai veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä kulhoa!).
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia.
- Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
- Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy voilla. Levitä päälle hillo ja ripottele pinnalle pähkinärouhe. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja leikkaa n. 5 cm paksuiksi viipaleiksi.
- Asettele viipaleet leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan niin, että pullien väliin jää hieman tilaa. Kohota n. 10 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla.
- Paista 200 asteisessa uunissa 25 - 35 minuuttia.