Helppous yllättää
Jouluboston

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina:

2,5 dl dl vettä vesi
(tai maitoa)
0,5 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
1 dl dl sokeria sokeri
0,5 tl tl suolaa suola
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1 kananmunaa kananmuna
75 g g voita voi
8 - 9 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Täyte

50 g g voita voi
2 dl dl aprikoosihilloa aprikoosihillo
100 g g pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä
(rouhittuna)

Jouluboston

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(0)

Valmistus

  1. Liuota kuivahiiva 42 asteiseen maitoon tai veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä kulhoa!).
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia.
  3. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy voilla. Levitä päälle hillo ja ripottele pinnalle pähkinärouhe. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja leikkaa n. 5 cm paksuiksi viipaleiksi.
  6. Asettele viipaleet leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan niin, että pullien väliin jää hieman tilaa. Kohota n. 10 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa 25 - 35 minuuttia.