Helppous yllättää
Jouluinen luumupitko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 lehtitaikinaa lehtitaikina
(Chef’s Select lehtitaikinamatto)

Täyte

3 - 4 kpl kpl luumuja luumu
125 g g mascarponea mascarpone
1 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
3 rkl rkl sokeria sokeri
1 kourallista kourallinen pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä

Voiteluun

1 kananmunaa kananmuna

Päälle

1 ripausta ripaus tomusokeria tomusokeri

Jouluinen luumupitko

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(2)

Valmistus

  1. Raasta appelsiinin kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita mascarpone, appelsiininkuori ja sokeri keskenään. Halkaise isot luumut, poista kivet ja paloittele luumun puolikkaat veneen muotoisiksi neljään osaan. Hakkaa pekaanipähkinät pieneksi muruksi.
  2. Rullaa lehtitaikina auki matoksi.
  3. Käännä maton molemmat pitkät reunat kohti keskustaa niin, että sekä käännetyt reunat että keskelle jäävä kaistale ovat kaikki noin 5 cm:n levyisiä.
  4. Asettele mascarpone pitkon keskelle koko pituudelta. Levitä pähkinämurut mascarponen päälle. Asettele lopuksi luumut.
  5. Leikkaa terävällä veitsellä molempiin reunoihin viillot noin kolmen sentin tai kahden luumuviipaleen välein. Voitele reunat kananmunalla.
  6. Paista pitkoa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  7. Jäähdytä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.