Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | lehtitaikinaa
lehtitaikina (Chef’s Select lehtitaikinamatto) |
Täyte
3 - 4 kpl kpl | luumuja luumu | |
125 g g | mascarponea mascarpone | |
1 | appelsiinin kuorta appelsiinin kuori | |
3 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 kourallista kourallinen | pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä |
Voiteluun
1 | kananmunaa kananmuna |
Päälle
1 ripausta ripaus | tomusokeria tomusokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJouluinen luumupitko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Raasta appelsiinin kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita mascarpone, appelsiininkuori ja sokeri keskenään. Halkaise isot luumut, poista kivet ja paloittele luumun puolikkaat veneen muotoisiksi neljään osaan. Hakkaa pekaanipähkinät pieneksi muruksi.
- Rullaa lehtitaikina auki matoksi.
- Käännä maton molemmat pitkät reunat kohti keskustaa niin, että sekä käännetyt reunat että keskelle jäävä kaistale ovat kaikki noin 5 cm:n levyisiä.
- Asettele mascarpone pitkon keskelle koko pituudelta. Levitä pähkinämurut mascarponen päälle. Asettele lopuksi luumut.
- Leikkaa terävällä veitsellä molempiin reunoihin viillot noin kolmen sentin tai kahden luumuviipaleen välein. Voitele reunat kananmunalla.
- Paista pitkoa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Jäähdytä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.