
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Piparitaikina
2 dl dl | siirappia
siirappi (tummaa) | |
2 rkl rkl | kanelia kaneli | |
2 tl tl | suolaa suola | |
2 tl tl | inkivääriä
inkivääri (kuivamauste) | |
0,5 tl tl | mausteneilikkaa mausteneilikka | |
0,5 tl tl | piparkakkumaustetta piparkakkumauste | |
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
150 g g | voita voi | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 rkl rkl | ruokasoodaa ruokasooda | |
7 - 8 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 - 2 dl dl | mantelilastuja mantelilastu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCookie-piparit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Valmistusaika n. 24h. Valmista taikina siis jo edellisenä päivänä.
Suomessa piparit ovat usein kevyitä ja kapeita, mutta maailmalla piparit alkavat muistuttaa joka vuosi enemmän tuhdimpiä keksejä. Kokeile sinäkin cookie-tyyppistä piparitaikinaamme.
Piparkakkutaikina
- Kiehauta siirappi kattilassa yhdessä kanelin, suolan, inkiväärin, jauhettujen neilikoiden, piparkakkumausteen sekä kardemumman kanssa. Älä keitä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon kananmunat ja jäähtynyt siirappi-mausteseos.
- Sekoita vehnäjauhot, paahdetut ja murskatut mantelilastut ja ruokasooda erillisessä kulhossa. Kaada seos muun taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Jätä taikina jähmettymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti.
- Kaulitse taikina seuraavana päivänä ohueksi levyksi ja leikkaa siitä piparimuoteilla haluamasi muotoisia pipareita. Paista pipareita 200-210-asteisen uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan ruskeita.
- Tavallista juhlavamman piparitarjoilun saat, kun tarjoilet piparit valitsemiesi juustojen kanssa.
Vinkki: Voit lisätä taikinaan haluamasi kokoisia paloja tummaa suklaata tai rusinoita. Rusinoihin saat makua keittämällä ne rommissa ja sokerissa. Lisää tällöin kattilaan vain 1 dl rusinoita, 1 dl vettä, muutama teelusikallinen sokeria ja rommia oman maun mukaan. Kiehauta seos ja lisää jäähtyneet rommirusinat taikinan sekaan.