
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
150 g g | voita voi | |
1,5 dl dl | omenamehua omenamehu | |
5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
2 dl dl | sokeria sokeri |
Kostutus
1,5 dl dl | omenamehua omenamehu |
Täyte
2 dl dl | marmeladia
marmeladi (esim. Jouluaitta omena-kanelimarmeladia) |
Kuorrutus
200 g g | valkosuklaata valkosuklaa | |
250 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (tai mascarponea) | |
1 prk prk | strösseleitä strösseli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLumipalloleivokset
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kiehauta kattilassa rasva ja neste, anna jäähtyä.
- Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen rasvasulaa ja jauhoseosta.
- Kaada taikina voideltuihin uuninkestäviin, mieluiten kuperapohjaisiin pikkuvuokiin tai koristelemattomiin kahvikuppeihin.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Kumoa leivonnaiset jäähtymään.
- Halkaise leivonnaiset. Kostuta puolikkaat kevyesti omenamehulla. Levitä täytteeksi marmeladia.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää mukaan suklaasula.
- Levitä kuorrute leivonnaisten päälle ”lumikerrokseksi”.
- Koristele halutessasi nonparelleilla.