Helppous yllättää
Stilton-päärynätortut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

5 levyä levy voitaikinaa voitaikina
(tai lehtitaikinaa)
1 - 2 kpl kpl päärynää päärynä
100 g g sinihomejuustoa sinihomejuusto
(Deluxe Blue Stilton sinihomejuustoa)
1 dl dl pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä

Voiteluun

1 kpl kpl kananmunaa kananmuna
1 lorausta loraus balsamicoa balsamico
1 lorausta loraus hunajaa hunaja

Stilton-päärynätortut

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(3)

Valmistus

1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahtia ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Tee paloihin viillot kuin tekisit joulutorttuja.

2. Kuori päärynät, halkaise ne pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi ja nosta muutama pala taikinaruutujen keskelle.

3. Murustele päälle sinihomejuustoa. Taita taikina joulutortun muotoon, voitele ja paina päälle pekaanipähkinä. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

4. Pirskottele halutessasi päälle balsamikastiketta ja hunajaa. Tarjoa vastapaistettuina.