
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | torttutaikinaa
torttutaikina (Jouluaitta pakaste torttutaikinalevyjä, laktoositon) | |
1,5 dl dl | marmeladia
marmeladi (luumumarmeladia, tai Choco Nussa pähkinä-nougatlevitettä) | |
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) | |
strösseleitä
strösseli (koristeeksi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDonitsitortut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Vinkki! Klikkaa kuvaa ja kurkkaa videolta, miten tortut muotoillaan.
- Ota torttutaikina sulamaan parikymmentä minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa suorakaiteen muotoiset taikinalevyt pitkittäin keskeltä puoliksi niin, että saat 10 pitkää suorakaidetaikinapalaa.
- Aseta suorakaidepalat pöydälle vaakasuuntaisesti. Tee palojen sisään noin sentin levyisiä pystyviiltoja tasavälein jättäen ylä- ja alareunan ehjäksi noin 5 mm matkalta.
- Laita luumumarmeladi pursotinpussiin ja pursota pitkä juova marmeladia säleikön pinnalle tai jos käytät pähkinä-nougatlevitettä sipaise se pintaan lastalla.
- Kääri pitkältä sivulta marmeladi säleikön sisään, kuten kääretorttu ja kiepsauta syntynyt rulla donitsin muotoon niin, että taikinanrullan pitkänsivun sauma jää pöytää vasten. Nipistele yhteen donitsirullan päät.
- Sipaise donitsitorttujen pintaan kananmunaa ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Koristele halutessasi strösselillä.