
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | torttutaikinaa
torttutaikina (Jouluaitta pakaste torttutaikinalevyjä, laktoositon) | |
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) | |
30 kpl kpl | puolukoita
puolukka (pakaste) |
Täyte
1 dl dl | puolukkahilloa puolukkahillo | |
125 g g | mascarponea mascarpone |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKettutortut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Vinkki! Klikkaa kuvaa ja kurkkaa videolta, miten tortut muotoillaan.
- Ota torttutaikina sulamaan parikymmentä minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa suorakaiteen muotoiset taikinalevyt keskeltä puoliksi niin, että saat 10 neliötaikinapalaa.
- Leikkaa neliöistä molemmilta reunoilta pois kiilanmuotoiset palat niin, että kiilan yläkärki lähtee parin sentin päästä taikinaneliön yläreunasta ja alakärkien väliin jää noin sentin levyinen ketun kuonon muotoinen ehjä reunapala.
- Aseta poistetut kiilapalat vastakkain, jolloin niistä muodostuu suorakulmainen taikinapala. Sekoita kulhossa puolukkahillo ja mascarpone keskenään ja sipaise taikinapalan pintaan noin teelusikallinen seosta.
- Tee kettutortulle korvat leikkaamalla pois kettunaaman yläreunasta kaksi alaspäin osoittavaa pientä kolmiopalaa. Jätä kolmiopalojen ulkoreunoille sekä väliin kuitenkin noin sentti ehjää reunaa. Tarkista ennen leikkaamista, että keskelle jäävä ehjä reuna on samassa linjassa ketun kuonon kärjen kanssa. Taivuta keskelle jäävä kolmio alas, jolloin ketulle muodostuu otsa.
- Paina ketulle silmä- ja kuonokuopat puisella tikulla ja nosta sitten kettunaama poikittain olevan puolukkatäytetaikinapalan päälle niin, että alle jäävä pala peittyy mahdollisimman hyvin. Painele liitosreunat kiinni haarukan kärjellä.
- Riko kananmunan rakenne ja voitele ketun naama ja otsapalasen liitoskohdan alapinta kananmunalla.
- Paista kettutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Tee ketulle silmät ja kuono puolukoista.