
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | piparkakkutaikinaa piparkakkutaikina |
Kuorrutus
1 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | |
2,5 -3 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
2 -3 tippaa tippa | sitruunamehua sitruunamehu |
Täyte
1,5 dl dl | marmeladia marmeladi | ||
esim. Jouluaitta päärynä-kinuskimarmeladia |
Lumihiutaleet
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00
h
(0)
Valmistus
Valmistusaika 60 min + noin 2 tuntia koristeiden kuivumiseen
- Anna pakastetaikinan sulaa huoneenlämmössä noin 40 minuuttia.
- Jaa taikina kahtia ja kauli palat jauhoisella alustalla ohueksi levyksi.
- Paina levystä muotilla pipareita, saat niitä noin 70 kappaletta.
- Nosta ne pellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, koosta ja muodosta riippuen.
- Anna leivonnaisten jäähtyä.
- Sekoita valkuaiseen tomusokeria, kunnes saat notkean kuorrutusmassan.
- Lisää mukaan sitruunanmehutipat loppuvaiheessa. Lusikoi seos pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja koristele puolet pikkuleivistä.
- Anna koristeiden kuivua muutama tunti huoneenlämmössä.
- Levitä koristelemattomalle piparille marmeladia ja paina koristeltu pipari päälle.
Vinkki: Täytä pipareita aina kulutuksen mukaan, sillä hillo pehmittää piparin.