
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 | banaania
banaani (kypsiä, n. 350 g) | |
2 dl dl | kookosöljyä kookosöljy | |
1 dl dl | vaahterasiirappia vaahterasiirappi | |
6 dl dl | gluteenittomia kaurajauhoja gluteeniton kaurajauho | |
2 dl dl | kookoshiutaleita kookoshiutale | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
0,5 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
0,5 tl tl | kanelia kaneli | |
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma |
Lisäksi
0,5 dl dl | kaakaojauhetta kaakaojauhe | |
rypsiöljyä
rypsiöljy (vuoan voiteluun) |
Koristeluun
100 g g | maitosuklaata
maitosuklaa (tai tummaa suklaata, sulatettuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSuklainen bananabread
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja soseuta banaanit.
- Lämmitä kookosöljyä, kunnes se on sulaa. Kumoa sula öljy ja vaahterasiirappi banaanisoseen sekaan. Sekoita keskenään kuivat aineet, lukuun ottamatta ½ dl kaurajauhoa ja ½ dl kaakaojauhetta. Lisää kuiva-aineseos kookosöljy-siirappi-banaaniseokseen. Älä vaivaa. Massan tulee olla paksua.
- Jaa taikina kahteen kulhoon niin, että 1/3 taikinasta on yhdessä kulhossa ja 2/3 toisessa kulhossa.
- Sekoita kaakaojauhe kulhoon, jossa on 1/3 taikinasta ja ½ dl kaurajauhoa kulhoon, jossa on 2/3 taikinasta. Nostele molemmat taikinat varoen tasaisiksi.
- Voitele 25 cm:n pituinen leipävuoka. Tee marmorikuvio seuraavasti: Levitä vuokaan osa vaaleasta taikinasta, käytä toista lusikkaa suklaataikinaan ja tiputa osa suklaataikinaa vaalean taikinan päälle. Jatka samaan tapaan vaalean ja tumman taikinan välillä, kunnes kaikki on käytetty.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää.
- Anna leivonnaisen jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat sen. Koristele pinta sulatetulla suklaalla.