Helppous yllättää
Piparisydäntortut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g torttutaikinaa torttutaikina
(Jouluaitta pakaste torttutaikinalevyjä, laktoositon)
500 g g piparkakkutaikinaa piparkakkutaikina
(Jouluaitta laktoositonta piparitaikinaa)
1,5 dl dl marmeladia marmeladi
(Jouluaitta päärynä-kinuskimarmeladia)
1 kananmunaa kananmuna

Piparisydäntortut

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(67)

Valmistus

Vinkki! Klikkaa kuvaa ja kurkkaa videolta, miten tortut muotoillaan.

  1. Ota taikinat sulamaan parikymmentä minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa taikinapyörällä suorakaiteen muotoiset torttutaikinalevyt pituussuunnassa neljään yhtä suureen suikaleeseen. Eli saat paketista yhteensä 20 suorakaidetaikinapalaa.
  2. Leikkaa paksusta piparkakkutaikinasta pituussuunnassa 20 kpl vajaan sentin paksuista suorakaidetaikinaviipaletta.
  3. Voitele torttutaikinaviipaleetpäärynä-kinuskimarmeladillaja nosta päälle piparkakkutaikinaviipaleet.
  4. Käännä viipalesandwichit kyljelleen ja kiepauta sen molemmat päät kaarevasti yhteen kohti taikinaviipaleen keskustaa, niin että niistä muodostuu sydämen kaaret. Muotoile vielä sydämen alaosa nipistämällä taikina keskeltä kapenevaksi.
  5. Sipaise sydäntorttujen pintaan kananmunaa ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Halutessasi viimeistele tomusokerilla ennen tarjoilua.