
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | torttutaikinaa torttutaikina | |
1,5 dl dl | marmeladia
marmeladi (Jouluaitta glögimarmeladia) | |
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) |
Koristeeksi
1 - 2 | mangoa
mango (kuivattua) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJoulutähtitortut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Vinkki! Klikkaa kuvaa ja kurkkaa videolta, miten tortut muotoillaan.
- Ota torttutaikina sulamaan parikymmentä minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa suorakaiteen muotoiset taikinalevyt keskeltä puoliksi niin, että saat 10 neliötaikinapalaa.
- Puolita neliötaikinapalat sekä vaaka- että pystysuunnassa, jolloin saat neljä samankokoista pientä neliötä.
- Käännä jokainen pieni neliöpala kaksin kerroin, niin että syntyy neljä pientä kolmiota.
- Aseta kaksi kolmiota identtisesti päällekkäin tasainen reuna alaspäin ja paina sitten puisella tikulla voimakkaasti pystysuorassa kolmioiden keskeltä niin, että kolmiot tarttuvat kunnolla toisiinsa. Toista sama jäljellä olevien kahden pikkukolmion kanssa.
- Nosta molemmat yhteen painetut taikinakolmiopinot pystyyn ja avaa sitten syntyneet kukkamaiset lehdet.
- Paina lehtiasetelmien keskellä olevat kolmion kärjet alas. Nosta sitten toinen lehtiasetelma toisen päälle niin, että siinä olevat lehdet menevät lomittain alla olevien lehtien kanssa.
- Sipaise kukkatorttujen pintaan kananmunaa ja nosta kukan keskelle glögimarmeladia.
- Paista joulutähtitorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Koristele kukan keskusta pilkotulla kuivatulla mangolla ennen tarjoilua.