
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | leivontasuklaata leivontasuklaa | |
50 g g | voita voi | |
3 dl dl | pähkinöitä
pähkinä (tai muita sattumia oman maun mukaan, kuten kuivattuja hedelmiä tai keksejä) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSuklaasalami
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa välillä sekoitellen.
2. Pilko veitsellä haluamasi sattumat. Sattumiksi suklaasalamiin sopivat esimerkiksi kuivatut aprikoosit, viikunat ja karpalot, pistaasi-, cashew- ja suolapähkinät, joulupipiparit sekä muro- ja suolakeksit. Sekoita sattumat suklaamassaan.
3. Nosta massa jääkaappiin 5-10 minuutiksi, kunnes se jähmettyy hieman mutta on kuitenkin muotoiltavissa.
4. Lusikoi puolet massasta leivinpaperin päälle pitkulaisesti. Kääri paperiin ja muotoile pötköksi. Tee toinen pötkö samoin. Siirrä suklaasalami jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
5. Poista leivinpaperi ja kierittele tangot tomusokerissa. Viipaloi ja tarjoa suklaasalami konvehtien tapaan.
Tiesitkö? Kaakaon toimitusketjuun liittyvien ihmisoikeus- ja ympäristöriskien takia kaikki Lidlin omien merkkien tuotteissa käytetty kaakao on ollut sertifioitua jo vuodesta 2017. Näin Lidl pyrkii varmentamaan, että sen suklaita voi nauttia hyvällä omallatunnolla.