Helppous yllättää
Suklaasalami

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g leivontasuklaata leivontasuklaa
50 g g voita voi
3 dl dl pähkinöitä pähkinä
(tai muita sattumia oman maun mukaan, kuten kuivattuja hedelmiä tai keksejä)

Suklaasalami

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(0)

Valmistus

1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa välillä sekoitellen.

2. Pilko veitsellä haluamasi sattumat. Sattumiksi suklaasalamiin sopivat esimerkiksi kuivatut aprikoosit, viikunat ja karpalot, pistaasi-, cashew- ja suolapähkinät, joulupipiparit sekä muro- ja suolakeksit. Sekoita sattumat suklaamassaan.

3. Nosta massa jääkaappiin 5-10 minuutiksi, kunnes se jähmettyy hieman mutta on kuitenkin muotoiltavissa.

4. Lusikoi puolet massasta leivinpaperin päälle pitkulaisesti. Kääri paperiin ja muotoile pötköksi. Tee toinen pötkö samoin. Siirrä suklaasalami jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

5. Poista leivinpaperi ja kierittele tangot tomusokerissa. Viipaloi ja tarjoa suklaasalami konvehtien tapaan.

Tiesitkö? Kaakaon toimitusketjuun liittyvien ihmisoikeus- ja ympäristöriskien takia kaikki Lidlin omien merkkien tuotteissa käytetty kaakao on ollut sertifioitua jo vuodesta 2017. Näin Lidl pyrkii varmentamaan, että sen suklaita voi nauttia hyvällä omallatunnolla.