Helppous yllättää
Mandariiniglögijuustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

POHJA

1 pkt pkt keksejä keksi
(Digestive-keksejä)
75 g g voita voi

TÄYTE

8 liivatelehteä liivatelehti
2 dl dl glögiä glögi
(Deluxe mandariiniglögiä, alk. 2,2-til%)
4 dl dl vispikermaa vispikerma
400 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamaton)
0,75 dl dl sokeria sokeri

PÄÄLLE

3 mandariinia mandariini
0,5 dl dl glögiä glögi
(Deluxe mandariiniglögiä, alk. 2,2-til%)
2 rkl rkl vaahterasiirappia vaahterasiirappi
rosmariinia rosmariini
(oksia)

Mandariiniglögijuustokakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(18)

Valmistus

1. Hienonna keksit monitoimikoneen leikkurilla tai murskaamalla esimerkiksi kaulimella kestävän pakastuspussin sisässä. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.

2. Taputtele keksiseos irtopohjavuoan (Ø22 cm) pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.

3. Laita liivatelehdet reiluun kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.Kuumenna ½ dl glögiä kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota sekoitellen kuumaan glögiin. Jätä jäähtymään.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, 1 ½ dl glögiä ja sokeri.

5. Kaada liivateseos kerma-tuorejuustoseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen.

6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä vähintään 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.

7. Kuori mandariinit ja leikkaa siivuiksi. Sekoita glögi ja vaahterasiirappi. Laita mandariiniviipaleet marinoitumaan seokseen noin tunniksi.

8. Koristele kakku marinoiduilla mandariinisiivuilla ja rosmariinilla.