
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
POHJA
1 pkt pkt | keksejä
keksi (Digestive-keksejä) | ||
75 g g | voita voi |
TÄYTE
8 | liivatelehteä liivatelehti | ||
2 dl dl | glögiä
glögi (Deluxe mandariiniglögiä, alk. 2,2-til%) | ||
4 dl dl | vispikermaa vispikerma | ||
400 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (maustamaton) | ||
0,75 dl dl | sokeria sokeri |
PÄÄLLE
3 | mandariinia mandariini | ||
0,5 dl dl | glögiä
glögi (Deluxe mandariiniglögiä, alk. 2,2-til%) | ||
2 rkl rkl | vaahterasiirappia vaahterasiirappi | ||
rosmariinia
rosmariini (oksia) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMandariiniglögijuustokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Hienonna keksit monitoimikoneen leikkurilla tai murskaamalla esimerkiksi kaulimella kestävän pakastuspussin sisässä. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
2. Taputtele keksiseos irtopohjavuoan (Ø22 cm) pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.
3. Laita liivatelehdet reiluun kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.Kuumenna ½ dl glögiä kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota sekoitellen kuumaan glögiin. Jätä jäähtymään.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, 1 ½ dl glögiä ja sokeri.
5. Kaada liivateseos kerma-tuorejuustoseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen.
6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä vähintään 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
7. Kuori mandariinit ja leikkaa siivuiksi. Sekoita glögi ja vaahterasiirappi. Laita mandariiniviipaleet marinoitumaan seokseen noin tunniksi.
8. Koristele kakku marinoiduilla mandariinisiivuilla ja rosmariinilla.