Helppous yllättää
Taateliaateloitu porkkanakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

200 g g voita voi
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl ruokasoodaa ruokasooda
1 tl tl kanelia kaneli
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
3 kananmunaa kananmuna
2 dl dl sokeria sokeri
1,5 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
300 g g porkkanaa porkkana

Täyte

100 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamatonta)
2,5 dl dl tomusokeria tomusokeri

Päälle

250 g g taateleita taateli
2 dl dl omenamehua omenamehu
(tai portviiniä)

Taateliaateloitu porkkanakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(11)

Valmistus

Valmistusaika 20 min + 12 tuntia imeytymiseen

  1. Sulata voi.
  2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet.
  4. Vaahdota munat ja sokerit.
  5. Sekoita vaahtoon vuorotellen voisulaa ja jauhoseosta.
  6. Sekoita joukkoon viimeiseksi porkkanaraaste.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1 _ l, Ø 22 cm)
  8. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.Kumoa taatelit kannelliseen astiaan ja kaada päälle portviini.
  10. Anna taateleiden imeä nestettä rauhassa yön ajan huoneenlämmössä.
  11. Halkaise kakku kahteen osaan.
  12. Vaahdota juusto ja sokeri keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi.
  13. Levitä seos kakun väliin.
  14. Lusikoi taatelit kakun päälle liemineen.