
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja (yhdelle kakulle)
200 g g | piparkakkuja piparkakku | |
80 g g | voita voi |
Täyte (kahdelle kakulle)
500 g g | mascarponea mascarpone | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 | appelsiinin kuorta
appelsiinin kuori (raastettuna) | |
1 lorausta loraus | appelsiinimehua appelsiinimehu | |
3 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
3 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho | |
50 g g | voita voi | |
2 dl dl | kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
3 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKarpaloinen pipari-juustokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Murenna piparit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella murskaten. Sulata voi ja sekoita murskeen joukkoon.
- Pingota irtopohjavuoan (Ø noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Tai kauli sulanut piparitaikina leivinpaperin päällä ohueksi kiekoksi, joka peittää sekä vuoan pohjan että reunat. Nosta taikina papereineen vuokaan ja painele tasaisesti.
- Mausta mascarpone sokereilla, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella ja mehulla.
- Sekoita mukaan keltuaiset, perunajauhot siivilän läpi, hieman jäähtynyt voisula, karpalot ja löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
- Nostele täytteeseen vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
- Kaada seos vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä vuoassaan seuraavaan päivään.
Vinkki: Voit tehdä pohjan itse tai käyttää valmista vaaleaa piparitaikinaa (250 g per kakkupohja).