Helppous yllättää
Karpaloinen pipari-juustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja (yhdelle kakulle)

200 g g piparkakkuja piparkakku
80 g g voita voi

Täyte (kahdelle kakulle)

500 g g mascarponea mascarpone
2 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettuna)
1 lorausta loraus appelsiinimehua appelsiinimehu
3 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
3 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
50 g g voita voi
2 dl dl kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
3 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen

Karpaloinen pipari-juustokakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(2)

Valmistus

  1. Murenna piparit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella murskaten. Sulata voi ja sekoita murskeen joukkoon.
  2. Pingota irtopohjavuoan (Ø noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  3. Tai kauli sulanut piparitaikina leivinpaperin päällä ohueksi kiekoksi, joka peittää sekä vuoan pohjan että reunat. Nosta taikina papereineen vuokaan ja painele tasaisesti.
  4. Mausta mascarpone sokereilla, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella ja mehulla.
  5. Sekoita mukaan keltuaiset, perunajauhot siivilän läpi, hieman jäähtynyt voisula, karpalot ja löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  6. Nostele täytteeseen vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
  7. Kaada seos vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä vuoassaan seuraavaan päivään.

Vinkki: Voit tehdä pohjan itse tai käyttää valmista vaaleaa piparitaikinaa (250 g per kakkupohja).