
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja (yhdelle kakulle)
200 g g | piparkakkuja piparkakku | ||
80 g g | voita voi |
Täyte (kahdelle kakulle)
500 g g | mascarponea mascarpone | ||
2 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 | appelsiinin kuorta
appelsiinin kuori (raastettuna) | ||
1 lorausta loraus | appelsiinimehua appelsiinimehu | ||
3 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | ||
3 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho | ||
50 g g | voita voi | ||
2 dl dl | kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo | ||
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | ||
3 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaKarpaloinen pipari-juustokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Murenna piparit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella murskaten. Sulata voi ja sekoita murskeen joukkoon.
- Pingota irtopohjavuoan (Ø noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Tai kauli sulanut piparitaikina leivinpaperin päällä ohueksi kiekoksi, joka peittää sekä vuoan pohjan että reunat. Nosta taikina papereineen vuokaan ja painele tasaisesti.
- Mausta mascarpone sokereilla, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella ja mehulla.
- Sekoita mukaan keltuaiset, perunajauhot siivilän läpi, hieman jäähtynyt voisula, karpalot ja löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
- Nostele täytteeseen vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
- Kaada seos vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä vuoassaan seuraavaan päivään.
Vinkki: Voit tehdä pohjan itse tai käyttää valmista vaaleaa piparitaikinaa (250 g per kakkupohja).