Helppous yllättää
Pähkinäinen juustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

150 g g keksejä keksi
(Sondey Biscotti täysjyväkeksejä)
70 g g voita voi

Täyte 1

3 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
200 g g pähkinä-nougatlevitettä pähkinä-nougatlevite
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
2 rkl rkl glögiä glögi
(tai vettä)

Täyte 2

250 g g mascarponea mascarpone
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 tl tl appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettuna)
3 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Päälle

1 kourallista kourallinen suklaamakeisia suklaamakeinen
1 ripausta ripaus appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(pieninä suikaleina)

Pähkinäinen juustokakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

8:20 h
(7)

Valmistus

1. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, sulje panta ja repäise ylimääräiset paperit reunoilta pois.

2. Murskaa keksit muruiksi. Sekoita mukaan sulatettu voi ja painele seos vuoan pohjalle.

3. Upotatäytteiden liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4. Lusikoi pähkinälevite purkista kulhoon. Vaahdota kerma.

5. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota siihen 3 puristettua liivatetta.

6. Sekoita pähkinälevitteeseen ensin liivateseos sähkövatkaimella vatkaten ja kääntele mukaan kermavaahto. Levitä seos murupohjalle.

7. Sekoita mascarponeen sokerit, kuoriraaste ja kiehuvaan mehuun liuotetut liivatteet. Nostele mukaan vatkattu kerma. Kaada seos suklaatäytteen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

8. Irrota kakku tarjoiluvadille ja koristele joulumakeisin. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa.