Valmistus
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää leivinjauhe jauhoihin ja sekoita kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan.
- Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja strösselit.
- Kaada voideltuun halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjaiseen vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Kokeile kypsyyttä puutikulla: Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää.
- Anna jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
- Jäähdytä hyvin.
- Erottele valkuaiset keltuaisista.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, yleiskone on tähän paras vaihtoehto.
- Laita kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta 121 asteiseksi.
- Kaada valmis sokeriliemi koko ajan sekoittaen valkuaisvaahtoon,vatkaa 10 minuuttia kunnes kulho on huoneenlämpöinen.
- Lisää pehmeä voi pienissä erissä koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon, jos voi sulaa liian nopeasti.
- Jatka vaahdottomista ja anna marengin jäähtyä.Kun viimeinen voipala on lisätty, jatka vielä vaahdottomista noin 5 minuuttia, kunnes vaahto pehmeää ja kiiltävää.
- Lisää vaniljasokeri ja värjää haluaman väriseksi.
- Kostuta kakku. Levitä kuorrutus kostutetun kakun päälle ja reunoille.
- Laita pakkaseen kovettumaan noin tunniksi.
- Peilikiille ei jähmety kakun päälle, jos kakku ei ole riittävän kylmä.
- Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
- Paloittele valkosuklaa kulhoon.
- Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi niin, että sokeri sulaa.
- Lisää kondensoitu maito ja nosta pois levyltä.
- Lisää joukkoon puristetut liivatteet ja kaada kuumana valkosuklaan päälle.
- Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Varo ilmakuplien muodostumista!
- Värjää haluamasi väriseksi.
- Siivilöi kuorrute puhtaaseen kulhoon.
- Anna kuorruteen jäähtyä noin 32 asteiseksi.Sekoita välillä ettei pinnalle muodostu kuorta. Jos kuorrute jäähtyy liikaa, kuorrute ei levity kunnolla. Jos näin käy, lämmitä kuorrute uudestaan.
- Laita ritilän alle leivinpaperi ja vuoka, kaada kuorrutetta kakulle ja anna ylimääräisen valua paperille.
- Koristele pinta strösseleillä.
- Anna hetken aikaa kovettua ja nauti!
Pohja:
Paisto:
Marenkikreemin valmistaminen:
Kreemi kakun päälle:
Mirror Glaze eli peilikiille: