Helppous yllättää
Mirror glaze -kakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

2 kpl kpl kananmunaa kananmuna
1,5 dl dl sokeria sokeri
1 dl dl mantelijauhetta mantelijauhe
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
100 g g voita voi
(sulatettuna)
1 dl dl strösseleitä strösseli

Marenkikreemi

2 kpl kpl kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen
0,3 dl dl vettä vesi
1,5 dl dl sokeria sokeri
180 g g voita voi
(pehmeää)
0,5 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 punaista geeliväriä punainen geeliväri
(värjäykseen)

Kostutus

1 dl dl limonadia limonadi
(sitruunalimonadia tai vesi-sitruuna-sokerilientä)

Mirror Glaze

4 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
125 g g valkosuklaata valkosuklaa
0,5 dl dl vettä vesi
1 dl dl sokeria sokeri
0,75 dl dl glukoosisiirappia glukoosisiirappi
0,75 dl dl kondensoitua maitoa kondensoitu maito
1 punaista geeliväriä punainen geeliväri
(värjäykseen)

Koristeluun

1 ripausta ripaus strösseleitä strösseli

Mirror glaze -kakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

3:00 h
(4)

Valmistus

Pohja:

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää leivinjauhe jauhoihin ja sekoita kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan.
  3. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja strösselit.

Paisto:

  1. Kaada voideltuun halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjaiseen vuokaan.
  2. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  3. Kokeile kypsyyttä puutikulla: Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää.
  4. Anna jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
  5. Jäähdytä hyvin.

Marenkikreemin valmistaminen:

  1. Erottele valkuaiset keltuaisista.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, yleiskone on tähän paras vaihtoehto.
  3. Laita kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta 121 asteiseksi.
  4. Kaada valmis sokeriliemi koko ajan sekoittaen valkuaisvaahtoon,vatkaa 10 minuuttia kunnes kulho on huoneenlämpöinen.
  5. Lisää pehmeä voi pienissä erissä koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon, jos voi sulaa liian nopeasti.
  6. Jatka vaahdottomista ja anna marengin jäähtyä.Kun viimeinen voipala on lisätty, jatka vielä vaahdottomista noin 5 minuuttia, kunnes vaahto pehmeää ja kiiltävää.
  7. Lisää vaniljasokeri ja värjää haluaman väriseksi.

Kreemi kakun päälle:

  1. Kostuta kakku. Levitä kuorrutus kostutetun kakun päälle ja reunoille.
  2. Laita pakkaseen kovettumaan noin tunniksi.
  3. Peilikiille ei jähmety kakun päälle, jos kakku ei ole riittävän kylmä.

Mirror Glaze eli peilikiille:

  1. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
  2. Paloittele valkosuklaa kulhoon.
  3. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi niin, että sokeri sulaa.
  4. Lisää kondensoitu maito ja nosta pois levyltä.
  5. Lisää joukkoon puristetut liivatteet ja kaada kuumana valkosuklaan päälle.
  6. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Varo ilmakuplien muodostumista!
  7. Värjää haluamasi väriseksi.
  8. Siivilöi kuorrute puhtaaseen kulhoon.
  9. Anna kuorruteen jäähtyä noin 32 asteiseksi.Sekoita välillä ettei pinnalle muodostu kuorta. Jos kuorrute jäähtyy liikaa, kuorrute ei levity kunnolla. Jos näin käy, lämmitä kuorrute uudestaan.
  10. Laita ritilän alle leivinpaperi ja vuoka, kaada kuorrutetta kakulle ja anna ylimääräisen valua paperille.
  11. Koristele pinta strösseleillä.
  12. Anna hetken aikaa kovettua ja nauti!