Mirror glaze -kakku

Mirror glaze -kakku

VaikeusasteHelppo
Valmistus3:00 h

Valmistus

    Pohja:

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää leivinjauhe jauhoihin ja sekoita kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan.
  3. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja strösselit.
  4. Paisto:

  5. Kaada voideltuun halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjaiseen vuokaan.
  6. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  7. Kokeile kypsyyttä puutikulla: Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää.
  8. Anna jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
  9. Jäähdytä hyvin.
  10. Marenkikreemin valmistaminen:

  11. Erottele valkuaiset keltuaisista.
  12. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, yleiskone on tähän paras vaihtoehto.
  13. Laita kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta 121 asteiseksi.
  14. Kaada valmis sokeriliemi koko ajan sekoittaen valkuaisvaahtoon,vatkaa 10 minuuttia kunnes kulho on huoneenlämpöinen.
  15. Lisää pehmeä voi pienissä erissä koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon, jos voi sulaa liian nopeasti.
  16. Jatka vaahdottomista ja anna marengin jäähtyä.Kun viimeinen voipala on lisätty, jatka vielä vaahdottomista noin 5 minuuttia, kunnes vaahto pehmeää ja kiiltävää.
  17. Lisää vaniljasokeri ja värjää haluaman väriseksi.
  18. Kreemi kakun päälle:

  19. Kostuta kakku. Levitä kuorrutus kostutetun kakun päälle ja reunoille.
  20. Laita pakkaseen kovettumaan noin tunniksi.
  21. Peilikiille ei jähmety kakun päälle, jos kakku ei ole riittävän kylmä.
  22. Mirror Glaze eli peilikiille:

  23. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
  24. Paloittele valkosuklaa kulhoon.
  25. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi niin, että sokeri sulaa.
  26. Lisää kondensoitu maito ja nosta pois levyltä.
  27. Lisää joukkoon puristetut liivatteet ja kaada kuumana valkosuklaan päälle.
  28. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Varo ilmakuplien muodostumista!
  29. Värjää haluamasi väriseksi.
  30. Siivilöi kuorrute puhtaaseen kulhoon.
  31. Anna kuorruteen jäähtyä noin 32 asteiseksi.Sekoita välillä ettei pinnalle muodostu kuorta. Jos kuorrute jäähtyy liikaa, kuorrute ei levity kunnolla. Jos näin käy, lämmitä kuorrute uudestaan.
  32. Laita ritilän alle leivinpaperi ja vuoka, kaada kuorrutetta kakulle ja anna ylimääräisen valua paperille.
  33. Koristele pinta strösseleillä.
  34. Anna hetken aikaa kovettua ja nauti!