
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
2 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | ||
1,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 dl dl | mantelijauhetta mantelijauhe | ||
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1,5 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
100 g g | voita
voi (sulatettuna) | ||
1 dl dl | strösseleitä strösseli |
Marenkikreemi
2 kpl kpl | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | ||
0,3 dl dl | vettä vesi | ||
1,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
180 g g | voita
voi (pehmeää) | ||
0,5 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 | punaista geeliväriä
punainen geeliväri (värjäykseen) |
Kostutus
1 dl dl | limonadia
limonadi (sitruunalimonadia tai vesi-sitruuna-sokerilientä) |
Mirror Glaze
4 kpl kpl | liivatelehteä liivatelehti | ||
125 g g | valkosuklaata valkosuklaa | ||
0,5 dl dl | vettä vesi | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
0,75 dl dl | glukoosisiirappia glukoosisiirappi | ||
0,75 dl dl | kondensoitua maitoa kondensoitu maito | ||
1 | punaista geeliväriä
punainen geeliväri (värjäykseen) |
Koristeluun
1 ripausta ripaus | strösseleitä strösseli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMirror glaze -kakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Pohja:
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää leivinjauhe jauhoihin ja sekoita kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan.
- Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja strösselit.
Paisto:
- Kaada voideltuun halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjaiseen vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Kokeile kypsyyttä puutikulla: Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää.
- Anna jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
- Jäähdytä hyvin.
Marenkikreemin valmistaminen:
- Erottele valkuaiset keltuaisista.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, yleiskone on tähän paras vaihtoehto.
- Laita kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta 121 asteiseksi.
- Kaada valmis sokeriliemi koko ajan sekoittaen valkuaisvaahtoon,vatkaa 10 minuuttia kunnes kulho on huoneenlämpöinen.
- Lisää pehmeä voi pienissä erissä koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon, jos voi sulaa liian nopeasti.
- Jatka vaahdottomista ja anna marengin jäähtyä.Kun viimeinen voipala on lisätty, jatka vielä vaahdottomista noin 5 minuuttia, kunnes vaahto pehmeää ja kiiltävää.
- Lisää vaniljasokeri ja värjää haluaman väriseksi.
Kreemi kakun päälle:
- Kostuta kakku. Levitä kuorrutus kostutetun kakun päälle ja reunoille.
- Laita pakkaseen kovettumaan noin tunniksi.
- Peilikiille ei jähmety kakun päälle, jos kakku ei ole riittävän kylmä.
Mirror Glaze eli peilikiille:
- Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
- Paloittele valkosuklaa kulhoon.
- Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi niin, että sokeri sulaa.
- Lisää kondensoitu maito ja nosta pois levyltä.
- Lisää joukkoon puristetut liivatteet ja kaada kuumana valkosuklaan päälle.
- Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Varo ilmakuplien muodostumista!
- Värjää haluamasi väriseksi.
- Siivilöi kuorrute puhtaaseen kulhoon.
- Anna kuorruteen jäähtyä noin 32 asteiseksi.Sekoita välillä ettei pinnalle muodostu kuorta. Jos kuorrute jäähtyy liikaa, kuorrute ei levity kunnolla. Jos näin käy, lämmitä kuorrute uudestaan.
- Laita ritilän alle leivinpaperi ja vuoka, kaada kuorrutetta kakulle ja anna ylimääräisen valua paperille.
- Koristele pinta strösseleillä.
- Anna hetken aikaa kovettua ja nauti!