Helppous yllättää
Mansikkainen kieputuskakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

4 kananmunaa kananmuna
1,5 dl dl sokeria sokeri
1 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl perunajauhoja perunajauho
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Täyte

400 g g marmeladia marmeladi
(esim. raparperi-mansikka)
250 g g maitorahkaa maitorahka
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 limeä lime
(kuori raastettuna)
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Päälle

rahkatäytettä rahkatäyte
(loput täytteestä)
2 dl dl vaniljakastiketta vaniljakastike
0,5 l l mansikoita mansikka
1 limeä lime
(viipaleina)
1 kourallista kourallinen minttua minttu

Mansikkainen kieputuskakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(28)

Valmistus

Yhdestä pohjasta riittää noin kymmenelle. Tee pohjia ja kerro täytemäärää vierasmääräsi mukaan. Varaa tekeytymiseen yksi yö.

  1. Riko munat vatkauskulhoon. Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ravistellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (noin 30 x 40 cm) ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
  3. Kumoa pohja puhtaalle pyyhkeelle ja irrota paperi. Levitä pohjalle ensin reilu puolet hillosta. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita rahkaan sokerit, limetin kuori ja vaahdoksi vatkattu kerma. Levitä rahkatäytteestä reilu puolet hillon päälle.
  5. Leikkaa pohjalevy pituussuunnassa noin 6 sentin levyisiksi viipaleiksi, eli saat 6 viipaletta. Kääri ensimmäinen viipale napakaksi rullaksi ja nosta tarjoiluvadin keskelle pystyyn. Kietaise seuraavat viipaleet sen ympärille, aina saumakohdasta jatkaen. Näin kakku laajenee. Painele viipaleet aina tiiviisti.
  6. Kiedo kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa yön ajan.
  7. Levitä kakun pinnalle loput marmeladista.
  8. Vaahdota vaniljakastike, yhdistä se loppuun täytteeseen ja kuorruta kakku.
  9. Koristele komeus mansikoilla ja limettiviipaleilla sekä halutessasi yrtinoksilla.

Vinkki: Tähän tapaan voit tehdä vaikka kuinka suuren kakun. Voit myös koota kerroksia päällekkäin esimerkiksi hääkakuksi.