
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
4 | kananmunaa kananmuna | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Täyte
400 g g | marmeladia
marmeladi (esim. raparperi-mansikka) | |
250 g g | maitorahkaa maitorahka | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 | limeä
lime (kuori raastettuna) | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma |
Päälle
rahkatäytettä
rahkatäyte (loput täytteestä) | ||
2 dl dl | vaniljakastiketta vaniljakastike | |
0,5 l l | mansikoita mansikka | |
1 | limeä
lime (viipaleina) | |
1 kourallista kourallinen | minttua minttu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMansikkainen kieputuskakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Yhdestä pohjasta riittää noin kymmenelle. Tee pohjia ja kerro täytemäärää vierasmääräsi mukaan. Varaa tekeytymiseen yksi yö.
- Riko munat vatkauskulhoon. Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ravistellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (noin 30 x 40 cm) ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
- Kumoa pohja puhtaalle pyyhkeelle ja irrota paperi. Levitä pohjalle ensin reilu puolet hillosta. Anna jäähtyä.
- Sekoita rahkaan sokerit, limetin kuori ja vaahdoksi vatkattu kerma. Levitä rahkatäytteestä reilu puolet hillon päälle.
- Leikkaa pohjalevy pituussuunnassa noin 6 sentin levyisiksi viipaleiksi, eli saat 6 viipaletta. Kääri ensimmäinen viipale napakaksi rullaksi ja nosta tarjoiluvadin keskelle pystyyn. Kietaise seuraavat viipaleet sen ympärille, aina saumakohdasta jatkaen. Näin kakku laajenee. Painele viipaleet aina tiiviisti.
- Kiedo kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa yön ajan.
- Levitä kakun pinnalle loput marmeladista.
- Vaahdota vaniljakastike, yhdistä se loppuun täytteeseen ja kuorruta kakku.
- Koristele komeus mansikoilla ja limettiviipaleilla sekä halutessasi yrtinoksilla.
Vinkki: Tähän tapaan voit tehdä vaikka kuinka suuren kakun. Voit myös koota kerroksia päällekkäin esimerkiksi hääkakuksi.