
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
4 | kananmunaa kananmuna | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Täyte
400 g g | marmeladia marmeladi | ||
esim. raparperi-mansikka | |||
250 g g | maitorahkaa maitorahka | ||
0,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 | limeä lime | ||
kuori raastettuna | |||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa |
Päälle
rahkatäytettä rahkatäyte | |||
loput täytteestä | |||
2 dl dl | vaniljakastiketta vaniljakastike | ||
0,5 l l | mansikoita mansikka | ||
1 | limeä lime | ||
viipaleina | |||
1 kourallista kourallinen | minttua minttu |
Mansikkainen kieputuskakku
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(18)
Valmistus
Yhdestä pohjasta riittää noin kymmenelle. Tee pohjia ja kerro täytemäärää vierasmääräsi mukaan. Varaa tekeytymiseen yksi yö.
- Riko munat vatkauskulhoon. Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ravistellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (noin 30 x 40 cm) ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
- Kumoa pohja puhtaalle pyyhkeelle ja irrota paperi. Levitä pohjalle ensin reilu puolet hillosta. Anna jäähtyä.
- Sekoita rahkaan sokerit, limetin kuori ja vaahdoksi vatkattu kerma. Levitä rahkatäytteestä reilu puolet hillon päälle.
- Leikkaa pohjalevy pituussuunnassa noin 6 sentin levyisiksi viipaleiksi, eli saat 6 viipaletta. Kääri ensimmäinen viipale napakaksi rullaksi ja nosta tarjoiluvadin keskelle pystyyn. Kietaise seuraavat viipaleet sen ympärille, aina saumakohdasta jatkaen. Näin kakku laajenee. Painele viipaleet aina tiiviisti.
- Kiedo kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa yön ajan.
- Levitä kakun pinnalle loput marmeladista.
- Vaahdota vaniljakastike, yhdistä se loppuun täytteeseen ja kuorruta kakku.
- Koristele komeus mansikoilla ja limettiviipaleilla sekä halutessasi yrtinoksilla.
Vinkki: Tähän tapaan voit tehdä vaikka kuinka suuren kakun. Voit myös koota kerroksia päällekkäin esimerkiksi hääkakuksi.