
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | kääretorttua kääretorttu | ||
Confiserie Firenze mansikkakääretorttu | |||
5 | liivatelehteä liivatelehti | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa | |||
3 dl dl | maitorahkaa maitorahka | ||
0,75 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 | limeä lime | ||
2 rkl rkl | vettä vesi | ||
6 dl dl | mansikoita mansikka |
Koristeeksi
1 kourallista kourallinen | syötäviä kukkia syötävät kukat | ||
esim. orvokkeja |
Mansikkakakku
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
4:15 h
(0)
Valmistus
Varaa kakun hyytymiseen vähintään 4 tuntia.
- Pinnoita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiarkki.
- Leikkaa kääretorttu noin 1 ½ sentin viipaleiksi ja asettele viipaleet vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Raasta limetin kuori ja purista mehu.
- Sekoita rahkaan sokerit ja raastettu limetin kuori.
- Kuumenna limetin mehu ja 2 ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Puristele liotetut liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan nesteeseen.
- Kaada liivate-limemehu-vesiseos ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää kermavaahto varovasti leivontalastalla käännellen ja kaada täyte vuokaan.
- Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.