Helppous yllättää
Mansikkakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kääretorttua kääretorttu
(Confiserie Firenze mansikkakääretorttu)
5 liivatelehteä liivatelehti
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
3 dl dl maitorahkaa maitorahka
0,75 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 limeä lime
2 rkl rkl vettä vesi
6 dl dl mansikoita mansikka

Koristeeksi

1 kourallista kourallinen syötäviä kukkia syötävät kukat
(esim. orvokkeja)

Mansikkakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

4:15 h
(4)

Valmistus

Varaa kakun hyytymiseen vähintään 4 tuntia.

  1. Pinnoita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiarkki.
  2. Leikkaa kääretorttu noin 1 ½ sentin viipaleiksi ja asettele viipaleet vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  3. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Raasta limetin kuori ja purista mehu.
  6. Sekoita rahkaan sokerit ja raastettu limetin kuori.
  7. Kuumenna limetin mehu ja 2 ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Puristele liotetut liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan nesteeseen.
  8. Kaada liivate-limemehu-vesiseos ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  9. Lisää kermavaahto varovasti leivontalastalla käännellen ja kaada täyte vuokaan.
  10. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
  11. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.