Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | kääretorttua
kääretorttu (Confiserie Firenze mansikkakääretorttu) | |
5 | liivatelehteä liivatelehti | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
3 dl dl | maitorahkaa maitorahka | |
0,75 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 | limeä lime | |
2 rkl rkl | vettä vesi | |
6 dl dl | mansikoita mansikka |
Koristeeksi
1 kourallista kourallinen | syötäviä kukkia
syötävät kukat (esim. orvokkeja) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMansikkakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Varaa kakun hyytymiseen vähintään 4 tuntia.
- Pinnoita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiarkki.
- Leikkaa kääretorttu noin 1 ½ sentin viipaleiksi ja asettele viipaleet vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Raasta limetin kuori ja purista mehu.
- Sekoita rahkaan sokerit ja raastettu limetin kuori.
- Kuumenna limetin mehu ja 2 ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Puristele liotetut liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan nesteeseen.
- Kaada liivate-limemehu-vesiseos ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää kermavaahto varovasti leivontalastalla käännellen ja kaada täyte vuokaan.
- Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.