Helppous yllättää
Passion-marenkipiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl sokeria sokeri
1,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 ripausta ripaus suolaa suola
100 g g voita voi
(kylmänä ja pieniksi paloiksi leikattuna)
1 kananmunaa kananmuna

Täyte

17 - 20 passionhedelmää passionhedelmä
(2,5 dl passionhedelmänestettä ja 1,5 rkl siemeniä)
3,5 dl dl sokeria sokeri
2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
3 rkl rkl maissijauhoja maissijauho
2,5 dl dl vettä vesi
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
4 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
1 ripausta ripaus suolaa suola
2 rkl rkl voita voi

Marenkitäyte

4 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen
1,5 dl dl sokeria sokeri
2 dl dl tomusokeria tomusokeri

Passion-marenkipiiras

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(5)

Valmistus

Pohja

  1. Laita kulhoon jauhot, suola, leivinjauhetta ja sokeri, sekoita hyvin.
  2. Lisää joukkoon voipalat ja nypi taikina rakeiseksi, niin että se näyttää hieman keksimuroilta.
  3. Lisää joukkoon yksi kananmuna ja sekoita hyvin.
  4. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin tunniksi, niin että se kovettuu hieman.
  5. Kauli taikina piirakkavuoan mukaan ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi.
  6. Laita pohjan päälle leivinpaperia, jonka päälle kevyt paino, jotta taikina ei nouse.
  7. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa (ei kiertoilmassa) 20 minuuttia.
  8. Ota pavut ja leivinpaperi pois ja paista pohjaa vielä ilman paperia noin 8 minuuttia.
  9. Ota piirakkapohja pois uunista.

Täyte

  1. Siivilöi passionhedelmien liha, ota neste talteen ja säästä 1,5 rkl siemeniä.
  2. Laita isohkoon kattilaan vehnäjauhoja- ja maissijauhot, sokeri sekä ripaus suolaa.
  3. Lisää sitten joukkoon vesi, passionhedelmien neste ja vaniljatangosta kaavitut siemenet.
  4. Lämmitä seosta keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen.
  5. Kun seos alkaa kiehua, lisää joukkoon voi. Laita kattila hetkeksi sivuun.
  6. Vatkaa keltuaiset erillisessä kulhossa.
  7. Sekoita keltuaisten joukkoon noin desilitran verran kuumahkoa täytemassaa koko ajan sekoittaen, jotta keltuaiset lämpenevät.
  8. Lisää keltuais-täytemassa kattilaan. Anna massan kiehua koko ajan sekoittaen, niin että massasta tulee paksua.
  9. Lisää passionmassa paistettuun piirakkapohjaan. Levitä täyte tasaiseksi.

Marenki

  1. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne ovat kuohkeita.
  2. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita niin, että massasta tulee jämäkkää.
  3. Kääntele joukkoon vielä tomusokeri, esimerkiksi kauhaa käyttäen.
  4. Jaa marenki piirakkapohjalle ensin reunoja myöten ja vasta lopuksi piirakan keskelle. Näin marengista tulee kuohkeaa.
  5. Paista piirakkaa vielä 170-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
  6. Koristele talteen otetuilla siemenillä ennen esille laittoa.