Helppous yllättää
Kolmen suklaan lettukakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

2 pkt pkt ohukaisjauhoa ohukaisjauho
8 dl dl maitoa maito
1,5 dl dl kermaa kerma
2 dl dl pähkinä-nougatlevitettä pähkinä-nougatlevite
100 g g tummaa suklaata tumma suklaa
1 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettu)
50 g g valkosuklaata valkosuklaa
2 - 3 rkl rkl hasselpähkinöitä hasselpähkinä
(rouhittuna)
1 nokaretta nokare voita voi

Kolmen suklaan lettukakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(14)

Valmistus

1. Valmista lettutaikinaseos paketin ohjeen mukaan. Paista n. 16 kpl halkaisijaltaan 20 cm kokoisia lettuja.

2. Tee suklaapähkinätäyte. Vaahdota kerma kovaksi. Sekoita suklaapähkinälevite kermaan nuolijalla, kunnes se on tasaisen ruskeaa.

3. Kokoa kakku. Laita yksi lettu lautaselle ja levitä sille ohut kerros suklaapähkinälevitettä. Aseta päälle seuraava lettu ja sille kerros suklaapähkinälevitettä. Jatka näin kunnes kaikki letut on käytetty, viimeisen kerroksen päälle ei tarvitse pähkinälevitettä. Peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään neljäksi tunniksi.

4. Riko tumma suklaa paloiksi ja laita vesihauteeseen sulamaan. Raasta sulaneen suklaan sekaan appelsiinin kuori. Levitä suklaa kakun päälle ja raasta päälle valkosuklaata. Viimeistele hasselpähkinärouheella.

Vaihtoehtoinen kokoaminen:

3. Kokoa kakku. Voitele lettu ohuella kerroksella suklaapähkinälevitettä ja rullaa sikariksi. Toista näin kaikilla letuilla ja kasaa lettusikarit pyramidin muotoiseksi kasaksi tarjoilulautaselle. Peitä väljästi kelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään neljäksi tunniksi.

4. Riko tumma suklaa paloiksi ja laita vesihauteeseen sulamaan. Raasta sulaneen suklaan sekaan appelsiinin kuori. Kaada sulatettu suklaa kakun päälle ja raasta päälle valkosuklaata. Viimeistele hasselpähkinärouheella.