
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | kakkupohjaa kakkupohja |
Täyte
500 ml ml | vaniljajäätelöä
vaniljajäätelö (tavallista tai kauravaniljajäätelöä) | ||
2 prk prk | sitruunarahkaa
sitruunarahka (á 200 g) | ||
0,5 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
0,5 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
kookoshiutaleita
kookoshiutale (koristeluun) |
Lakukastike
200 g g | lakritsia
lakritsi (lakupaloja) | ||
4,5 dl dl | vettä vesi | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaKiekkokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa kakkupohja halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan kokoiseksi. Aseta kakkupohja irtopohjavuokaan.
- Yhdistä keskenään pehmeä kauravaniljajäätelö, sitruunarahkaa, sitruunan mehu ja -kuori. Kumoa seos vuokaan kakkupohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä ja nosta pakastimeen yön ajaksi.
- Valmista lakukastike. Kuumenna kattilassa keskilämmöllä lakupaloja ja vettä hiljalleen sekoittaen, kunnes lakupalat ovat sulaneet. Lisää suola. Tasoita seos sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
- Irrota jäätynyt kakku vuoasta ja levitä lakukastike kakun pinnalle ja reunoille. Koristele reunat kookoshiutaleilla.