Baskilainen poltettu juustokakku

Baskilainen poltettu juustokakku

VaikeusasteHelppo
Valmistus2 h 30 min

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla, jonka olet ensin rypistänyt. Rypistäminen auttaa asettelemaan paperin paremmin, mutta siihen saa jäädä ryppyjä, ne kuuluvat asiaan.
  2. Vatkaa tuorejuustoa ja sokeria sähkövatkaimella parin minuutin ajan. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Pinta saa tummua kunnolla, mutta varo polttamasta sitä.
  4. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se sitten tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.
  5. Kakun kanssa maistuvat esimerkiksi Caramel-kastike, appelsiini tai veriappelsiinisiivut ja tuoreet marjat.

Sopivat reseptit