Helppous yllättää
Baskilainen poltettu juustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamatonta)
1,5 dl dl sokeria sokeri
1 rkl rkl vaniljasokeria vaniljasokeri
6 kananmunaa kananmuna
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 appelsiinia appelsiini
(tai veriappelsiini, kuori raastettuna)
1 dl dl appelsiinimehua appelsiinimehu
(tai veriappelsiinin mehua)
0,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 tl tl suolaa suola

Tarjoiluun

kinuskikastiketta kinuskikastike
(Gelatelli Caramel-jälkiruokakastiketta)
appelsiinia appelsiini
(siivuina)
marjoja marjat

Baskilainen poltettu juustokakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:30 h
(4)

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla, jonka olet ensin rypistänyt. Rypistäminen auttaa asettelemaan paperin paremmin, mutta siihen saa jäädä ryppyjä, ne kuuluvat asiaan.
  2. Vatkaa tuorejuustoa ja sokeria sähkövatkaimella parin minuutin ajan. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Pinta saa tummua kunnolla, mutta varo polttamasta sitä.
  4. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se sitten tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.
  5. Kakun kanssa maistuvat esimerkiksi Caramel-kastike, appelsiini tai veriappelsiinisiivut ja tuoreet marjat.