
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
5 | kananmunaa kananmuna | |
200 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (tai Lovilio mascarponea) | |
1,5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
ripausta ripaus | suolaa suola | |
100 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | |
0,5 pss pss | vadelmia
vadelma (pakastevadelmia (100 g)) |
Koristeluun
ripausta ripaus | tomusokeria tomusokeri | |
vadelmia
vadelma (esim. kotimaisia vadelmia tai muita tuoreita marjoja) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJapanilainen suklaa-vadelma-juustokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Erottele valkuaiset keltuaisista eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset kovaksi puhtailla välineillä. Riko keltuaisten rakenne.
- Sulata vadelmat huoneenlämpöisiksi ja valuta pois ylimääräinen neste.
- Paloittele suklaa kulhoon ja sulata sykäyksittäin mikrossa. Sekoita sula jäähtynyt suklaa ensin hieman lämmitettyyn tuorejuustoon. Lisää sitten sulatetut vadelmat ja keltuaiset. Mausta tomusokerilla ja ripauksella suolaa. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää valkuaisvaahto erissä varovasti nostellen vadelma-tuorejuusto-suklaaseokseen.
- Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuokaan. Vuoraa vuoka foliolla ulkoapäin niin, ettei vuokaan pääse vesihauteessa vettä.
- Nosta foliolla vuorattu vuoka vesihauteeseen eli esimerkiksi isompaan astiaan tai syvälle pellille, johon kaadat kiehuvaa vettä. Nosta vesihauteessa oleva vuoka uuniin keskitasolle.
- Paista 160 asteessa 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä vielä 30 minuutiksi vetäytymään.
- Nosta uunista. Anna jäähtyä ja nostaa jääkaappiin. Ennen tarjoilua irrota vuoasta. Ripottele päälle tomusokeria ja koristele haluamillasi marjoilla.
Vinkki: Japanilainen juustokakku on oikea trendikakku, eikä ihme. Pumpulinpehmeä, höttöinen kakku valmistuu näppärästi vaahdottamalla munia, tuorejuustoa ja sulaa suklaata - niin simppeli se on!